Šport > Nogomet
110 ogledov

Barca prodaja, tretji asistent slovenske lige zamenjal klub

Matic Vrbanec twitter NK Celje
Nogometna tržnica se prebuja.

Dosedanji kapetan slovenskega nogometnega prvoligaša Aluminija Matic Vrbanec je nova okrepitev celjskega prvoligaša, so zapisali na spletni strani kluba. Tretji najboljši asistent PLTS se v knežje mesto seli kot prost igralec, s Celjem pa je 23-letni vezist podpisal pogodbo do 30. junija 2023.

Vrbanec je v letošnjem državnem prvenstvu odigral 28 tekem, na katerih je prispeval devet podaj in dosegel pet zadetkov. Dosedanji kapetan Aluminija, ki je kariero začel pri ptujski Dravi, bo v novi sredini nosil dres s številko 13.

Koper, ki bo v naslednji sezoni spet igral v prvoligaški druščini, pa je podaljšal sodelovanje z branilcem Luko Badžimom za dve leti, so danes sporočili iz kluba. Dvaindvajsetletni Koprčan je z rumeno-modrimi v predčasno prekinjeni sezoni zbral 17 nastopov.

Barca bogatejša za 10 milijonov

Španski nogometni prvak Barcelona je danes potrdil prodajo vezista Marca Cucurelle tekmecu v la ligi, Getafeju. Član španske reprezentance do 21 let je bil na posodi pri madridskem klubu, ki je zdaj izkoristil možnost nakupa za deset milijonov evrov.

Ob tem so Katalonci zapisali, da si "klub pridržuje pravico do 10-odstotnega deleža pri vsakršni bodoči prodaji igralca".

Marc Cucurella | Avtor: Profimedia Profimedia

Denar Velika menjava Šport Dokončan eden najtežje pričakovanih nogometnih prestopov

Vsaj do konca te sezone

Napadalec Eric Maxim Choupo-Moting, branilec Thiago Silva in vratar Sergio Rico so podaljšali pogodbe s francoskim nogometnim prvakom PSG do konca sezone, so sporočili iz pariškega kluba. Tako bodo vsi trije lahko igrali v finalu francoskega pokala, finalu ligaškega pokala in sklepnem delu lige prvakov.

Čeprav se je francosko nogometno prvenstvo ligue 1 zaradi koronavirusne pandemije predčasno končalo, PSG pa je osvojil novo zvezdico, igralcem pariškega kluba izzivov ne manjka.

Najprej bodo 24. julija nastopili v finalu pokala proti Saint-Etiennu, sledi finale ligaškega pokala 31. julija proti Olympique Lyonu, nato pa še skleni turnir lige prvakov v Lizboni od 12. do 23. avgusta.

Legenda spet pri Stari dami

Nekdanji nogometaš italijanskega prvoligaša Juventusa Andrea Pirlo se vrača k črno-belim. Kot je poročal Sky Italia, bo zdaj 41-letni Italijan prihodnjo sezono prevzel trenerski stolček pri Juventusovi ekipi do 23 let, ki jo ta čas še vodi Fabio Pecchia. Ob Pirlu naj bi kot del osebja pri vodenju mladinske ekipe stare dame pomagal tudi njegov prijatelj Roberto Baronio.

Pirlo je trenersko licenco pridobil 27. septembra 2018 in je le čakal na pravo ponudbo.

Jon Gorenc Stanković Selitev Šport Slovenski nogometaš, ki je zabil tudi v Premierligi, zapušča Anglijo

Velikan brez trenerja

Trener portugalskega nogometnega prvoligaša Benfice Bruno Lage je po nizu slabih rezultatov po koronavirusnem premoru odstopil s položaja, poročajo portugalski mediji. Portugalski prvak namreč za vodilnim Portom zaostaja za šest točk, do konca pa je še pet krogov portugalskega prvenstva.

Benfica je po vrnitvi na igrišča po prisilnem premoru zaradi pandemije koronavirusa na petih tekmah vknjižila le eno zmago. Predsednik Benfice Luis Filipe Vieira je po zadnjem porazu proti Maritimu (0:2) dejal, da še razmišlja o ponujenem odstopu.

Zdaj lokalni mediji poročajo, da je Vieira sprejel odstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice