Šport > Nogomet
262 ogledov

Mladi Brazilec se seli v Evropo za 20 milijonov, mladi Slovenec spet doma

Bruno Guimaraes Epa
Januarski prestopni rok se počasi zaključuje.

Sedemkratni francoski Lyon, nazadnje je slavil v sezoni 2007/08, je v svoje vrste zvabil brazilskega reprezentanta do 23 let Bruna Guimaraesa. Lyon je za 22-letnega igralca sredine igrišča in dosedanjega člana moštva Atletico Paranaense odštel 20 milijonov evrov.

Brazilec je bil v zadnjem času tarča številnih klubov, med drugim tudi španskega Atletica iz Madrida, kjer igra slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Guimaraes bo v Lyon prišel 10. ali 11. februarja, takoj po kvalifikacijskem turnirju za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Mladi Slovenec po štirih letih znova v domovini

Dvajsetletni branilec Vanja Drkušić je z ljubljanskim nogometnim prvoligašem Bravom podpisal pogodbo do konca naslednje sezone. V minulih sezonah je Drkušić igral v tujini, na Nizozemskem in v Italiji.

Že leta 2015 se je Drkušić preselil iz Krškega k mladinski ekipi nizozemskega Heerenveena, ki sodi med najboljše evropske klube pri razvoju mladih nogometašev. Na Nizozemskem je Drkušić nato igral za klubske selekcije U17, U19 in U21, nekajkrat pa se je znašel tudi na klopi članskega moštva, a priložnosti za debi ni dobil. Lani poleti ga je pot nato vodila v Italijo v Rende Calcio, z novim letom pa se je vrnil v domovino.

Vanja Drkušić Mladi up Šport Vanja Drkušić ob Mariboru in Dinamu izbral Heerenveen

V letih razvoja je bil tudi konstanten član slovenskih mladinskih reprezentanc. Zbral je 26 nastopov v dresu Slovenije, v izbrani vrsti pa je dosegel tudi zadetek.

Okrepitev tudi pri Aluminiju

Šestindvajsetletni Stipe Vrdoljak, ki se najboljše znajde na položaju levega bočnega branilca, je nova okrepitev slovenskega nogometnega prvoligaša Aluminija, so danes sporočili iz kluba. Vrdoljak je nazadnje branil barve vodilnega drugoligaša iz Kopra, nogometno pot pa je Osiječan začel pri mladinskih selekcijah NK Osijeka.

Hrvaški nogometaš, ki je z rdeče-belimi sklenil pogodbo do 31. maja 2021, je ob podpisu pogodbe poudaril, da upa, da se bo s trdim delom dokazal in upravičil zaupanje vodilnih mož kluba.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice