Šport > Nogomet
865 ogledov

Sedi na klopi za 2,5 milijona plače in zavrača vse ponudbe

Andrija Živković Profimedia
Nikakor se mu ne mudi iz kluba.

Pri Benfici se želijo znebiti srbskega nogometaša Andrije Živkovića. Njegova plača v veliki meri bremeni klubski proračun, v sezoni pa še ni odigral niti minute v portugalskem prvenstvu. Najboljša rešitev za Portugalce bi bila, če bi si Srb poiskal novega delodajalca. A temu se pri tem nikakor ne mudi.

Triindvajsetletni Živković ima pogodbo z Benfico sklenjeno do poletja 2021, v njej pa ima na leto zagarantirano plačo 2,5 milijona evrov na leto. Z dodatnimi bonusi bi sicer lahko zaslužil celo 4,9 milijona. Po pisanju O Joga je tako nogometaš klubu sporočil, da bo pri Benfici ostal do izteka pogodbe. Zaradi tega je zavrnil tudi ponudbo grškega Olympiacosa, ki ga je v svoje vrste želel pripeljati v tem prestopnem roku. 

Za Živkovića se je sicer pričakovalo, da bo postal eden najboljših nogometašev svoje generacije. Leta 2015 je sodeloval pri osvojitvi svetovnega prvenstva do 20 let, ki ga je Srbija osvojila na Novi Zelandiji. V Benfico se je preselil pred tremi leti iz Partizana, a se nato njegova kariera ni odvijala v skladu s pričakovanji. Za srbsko reprezentanco je odigral 17 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.