Šport > Nogomet
976 ogledov

Francozi se ga želijo znebiti zaradi visoke plače, lovijo ga Američani

Robert Berić Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec bi lahko v naslednjih dneh zamenjal klub in se preselil čez Atlantik.

Robert Berić je na izhodnih vratih Saint-Éttiena. Osemindvajsetletni Krčan v letošnji sezoni pogosto greje klop, kljub temu, da je v preteklosti pridno zabijal za sloviti kolektiv.

Vse odkar je na klop Saint-Éttiena v začetku oktobra sedel Claude Puel, je Berićeva vloga v moštvu močno omejena, čeprav je z golom v zadnji minuti odločil vroč lokalni derbi proti Lyonu (1:0).

Alen Ožbolt Prestop Šport Še četrti Slovenec pri vodilni ekipi tujega prvenstva

Puel, ki preferira napadalce, ki dobro napadajo prostor, se želi robustnega Slovenca znebiti tudi zaradi visoke plače. Berić je s 100.000 evri bruto na mesec eden najdražjih nogometašev zeleno-bele ekipe. 

Puel je že v začetku svojega mandata napovedal, da bo v zimskem prestopnem roku zmanjšal prvo ekipo, ki trenutrno šteje 32 članov.

Robert Berić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji igralec Krškega, Interblocka, Maribora, graškega Sturma, dunajskega Rapida in bruseljskega Anderlechta ima pogodbo s Saint-Éttienom sicer sklenjeno do junija 2022, v slačilnici pa je eden najbolj priljubljenih nogometašev.

Za Berića je na stadion Geoffroy-Guichard že prišla zanimiva ponudba. Poslalo jo je moštvo Chicago Fire, franšiza v najmočnejši severnoameriški ligi MLS, poroča L'Equipe.

Po oceni priznane spletne strani Transfermarkt je Robert Berić trenutno vreden štiri milijone evrov.

V kolikor bo ponudba zadovoljiva tako za klub kot Berića in njegove zastopnike, potem je Posavec zadnjo tekmo za Saint-Éttiene odigral 21. decembra proti Strasbourgu.

Jasmin Kurtić Tržnica Šport Kurtić zamenjal klub, pred prestopom še dva Slovenca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice