Šport > Nogomet
625 ogledov

Šporarja želi otoški velikan

Andraž Šporar Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec bi lahko v januarskem prestopnem roku zamenjal klub.

Po pisanju spletne strani Daily Mail se za usluge slovenskega nogometnega reprezentanta Andraža Šporarja zelo resno zanima škotski nogometni velikan Celtic. 

Isti vir navaja, da je trener slovite zasedbe iz Glasgowa Neil Lennon klubskim oglednikom naročil, da v januarskem prestopnem roku pripeljejo četrtega napadalca.

Domen Gril Tržnica Šport Mladi Slovenec k nemškemu prvoligašu

Skavti 50-kratnega škotskega državnega in 39-kratnega pokalnega prvaka so si Ljubljančana že ogledali na četrtkovi tekmi evropske lige med Slovanom in portugalsko Brago v Bratislavi.

Na tej tekmi je slovaška ekipa izgubila (2:4), a Šporar se je izkazal z golom in podajo ter je s petimi zadetki drugi najbolj uspešen strelec drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Zadetek več je dosegel le Kolumbijec Alfredo Morelos v dresu škotske ekipe Glasgow Rangers, največjega tekmeca Celtica.

Andraž Šporar Evropska liga Šport Šporar blestel na evropskem slovesu, tragičen konec večine Slovencev

Britanski medij navaja, da je tržna cena petindvajsetletnega slovenskega napadalca na veliki sceni okoli pet milijonov funtov (šest milijonov evrov).

Šporar je bil pred prihodom v Bratislavo med letoma 2016 in 2018 član švicarskega Basla, kot posojen igralec pa je igral tudi za nemško ekipo Arminia Bielefeld. Pred tem je igral za Olimpijo in Interblock. Za izbrano vrsto Slovenije je odigral 19 tekem in dosegel dva gola.

Andraž Šporar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice