Šport > Nogomet
1617 ogledov

Šporar: Če smo iskreni ....

nogomet Avstrija-Slovenija Saša Despot
Slovenska izbrana vrsta je z domačim porazom doživela še drug boleč udarec v nekaj dneh.

Slovenska reprezentanca je po zadnjem porazu proti Avstriji z 0:1 pravzaprav že ostala brez uvrstitve na evropsko prvenstvo. Slovenci so tako na velikem tekmovanju nazadnje nastopili leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko je izbrano vrsto prav tako kot zdaj vodil Matjaž Kek.

Razploženje po tekmi z Avstrijo je bilo razumljivo povsem drugačno kot po dvobojih s Poljsko in Izraelom pred mesecem dni, nogometaši so pred novinarje stopili vidno razočarani, prav vsi pa so priznali, da je bila tokrat Avstrija boljši nasprotnik. "Če pogledamo obe tekmi (še s Severno Makedonijo; op. p.), si pravzaprav nismo priigrali niti ene stoodstotne priložnosti. Imeli smo sicer nekaj situacij, nekaj polpriložnosti, vendar bi bilo treba za zmago proti Avstriji in v gosteh proti Makedoniji pokazati veliko več. Enostavno na teh dveh tekmah nismo bili dovolj kakovostni," je dejal napadalec Andraž Šporar.

"Moramo biti iskreni, Avstrija je imala tokrat tekmo povsem pod kontrolo. Tudi na koncu nam ni niti dovolila, da bi prišli v njihov kazenski prostor. Zasluženo je zmagala. Je izredno kvalitetna ekipa," je še dodal najboljši strelec slovaškega prvenstva, o vzdušju v garderobi pa povedal: "Normalno je, da je bilo po porazu povsem tiho. Selektor nam je dejal, naj dvignemo glave. Porazi so sestavni del športa, ampak trenutno vzdušje res ni bilo najboljše. Komaj sem čakal, da se vrnem v reprezentanco in odigram ti dve tekmi, ko pa iz tega dobiš nič točk, je razočaranje veliko. Še toliko bolj, ker smo dobro odigrali proti Izraelu in Poljski."

nogomet Avstrija-Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Šporar je bil zadovoljen le s podporo s tribun. "Vzdušje je bilo super, navijači so nam tudi ob koncu stali ob strani. Vse je bilo super, škoda, ker jim tega nismo vrnili. Glede na to, da ni vodenih navijaških skupin, je bilo vzdušje zame res dobro. Bilo je kar glasno, kakšen naš gol pa bi vse skupaj še dvignil."

Ob izgubljenem boju za Euro bo verjetno slika že na naslednji tekmi z Latvijo drugačna. "Upam, da ne, ampak res pa je, da Latvija ni tako atraktiven tekmec, naše možnosti za napredovanje pa so le še minimalne. Realno povedano ne pričakujem, da bi bile Stožice razprodane. Upam pa, da se motim."

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice