Šport > Nogomet
1461 ogledov

"Če ni bil navdih teh 2.000 navijačev, potem ..."

Skopje slovenska nogometna reprezentanca Epa
V taboru slovenske reprezentance so bili po porazu na stadionu Tošeta Proeskega zelo razočarani.

Slovenija je s slabo predstavo izgubila tekmo v Severni Makedoniji (2:1), v Skopju so bili domačini zasluženo boljši in so vsaj začasno ostali v igri za uvrstitev na Euro 2020.

Euro 2020 Šport Slovenci ostajajo stalna stranka Makedoncev

Slovenski selektor Matjaž Kek ni iskal izgovorov za skromno igro. Obžaloval je izgubljeno priložnost in poudaril, da je razočaran nad podobo fantov s Triglavom na prsih.

"Najprej je treba biti objektiven, samokritičen, se sprijazniti s tem, kar smo pokazali, tega pa ni bilo veliko. Če ni bil navdih teh 1500 ali 2000 navijačev, ki so prišli v Skopje, če ni bil dovolj velik izziv mesto kakovostne Severne Makedonije na lestvici, potem bomo morali res dobro stakniti glave. Razočaran sem, ampak upam, da smo dovolj samokritični," je dejal Kek.

Malce manj pesimističen je bil Jan Oblak. Slednji ni mogel preprečiti dveh zadetkov izvrstnega Eljifa Elmasa, ki je zapečatil usodo Slovenije v Skopju.

"Treba je dvigniti glave gor, si pogledati v oči, biti realen in ne kazati s prstom eden na drugega, ker smo vsi krivi za to, kar se je zgodilo. V nedeljo pa je že nova tekma, verjamem, da bomo stopili skupaj in se pokazali v veliko boljši luči. Upam, da bomo dobili tri točke, ki bodo najpomembnejše v kvalifikacijah," se je zvezdnik madridskega Atlética že preusmeril proti nedeljskem srečanju z Avstrijo v razprodanih Stožicah.

Skopje slovenska nogometna reprezentanca Še tri tekme Šport Takšne možnosti ima Slovenija za uvrstitev na Euro 2020

Z Avstrijci Slovenija v zadnjem obdobju nima dobrih izkušenj. Še vedno sta sveža poraza iz Celovca, eden junija v teh kvalifikacijah (1:0), drugi pa marca 2018 (3:0). Takrat je svoje znanje pri zmagovalcih med drugimi kazal David Alaba, ki pa ga zaradi poškodbe - tako kot še nekaj njegovih kolegov - ne bo na tekmi s Slovenijo. Ta bo na drugi strani skoraj zagotovo pogrešala Reneja Krhina, ki je v četrtek moral iz igre zaradi poškodbe stegenske mišice.

david alaba Euro 2020 Šport Velik udarec za Avstrijce pred tekmo s Slovenci

"Na Euro ne prideš z 11 igralci, temveč jih vedno potrebuješ 23. Vsi morajo biti pripravljeni," se je selektor Avstrije Franco Foda navezal na težave s poškodovanimi igralci in nadaljeval: "A v mislih imamo velik cilj, zato se je treba temu podrediti. Le kot ekipa smo lahko uspešni in to trenutno tudi kažemo."

Komentarjev 4
 • Avatar Elikressa
  Elikressa 00:56 12.oktober 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • Avatar Thaís_Araujo
  Thaís_Araujo 16:45 11.oktober 2019.

  Google plača 90 USD na uro, moj zadnji plačani ček je bil 8000 USD 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo, ko sem ga enkratt p0skusil tukaj ...... >>>>>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

 • Lavdan 15:03 11.oktober 2019.

  Kot vem so šli zmagat v Makedonijo, a sedaj so polni velikih parol in izgovorov.