Šport > Nogomet
2364 ogledov

Takšne možnosti ima Slovenija za uvrstitev na Euro 2020

Skopje slovenska nogometna reprezentanca Epa
Slovenska nogometna reprezentanca si je s porazom v Skopju otežila pot na evropsko prvenstvo.

Zmaga Severne Makedonije nad Slovenijo (2:1) je močno zapletla kombinacije, po katerih si izbranci Matjaža Keka še lahko zagotovijo uvrstitev na zbor najboljših evropskih reprezentanc.

Euro 2020 Šport Slovenci ostajajo stalna stranka Makedoncev

Edini scenarij, ki Sloveniji zagotovo prinaša plasman na Euro 2020, so zmage na preostalih treh tekmah (Avstrija in Latvija doma, s Poljsko v gosteh).

Najbolj ključna za Slovenijo bo nedeljska tekma proti Avstriji v razprodanih Stožicah. V kolikor bi naši severni sosedi v Ljubljani izvlekli remi, bi zadržali dve točki naskoka pred Slovenci in bi jim pričakovani zmagi nad Severno Makedonijo doma in Latvijo v gosteh prinesli drugo mesto. V kolikor bi Avstrija v Ljubljani slavila, potem bi upi Slovencev praktično že ugasnili.

Najlažje delo bodo imeli Poljaki. Pravzaprav potrebujejo le še eno zmago na zadnjih treh tekmah (s Severno Makedonijo doma, v Izraelu, s Slovenijo doma), da si zagotovijo eno od prvih dveh mest. V prid Sloveniji govori dejstvo, da bodo v poslednjem desetem kolu Poljaki najbrž že uvrščeni na Euro.

Na plasman na evropsko prvenstvo še vedno upa Severna Makedonija. Slednja ima usodo v svojih rokah in bi v primeru treh zmag zagotovo pristala na vsaj drugem mestu, a ima sila težak razpored (Poljska in Avstrija v gosteh, Izrael doma).

Teoretične možnosti imajo še Izraelci, a kljub ugodnemu razporedu (doma z Latvijo in Poljsko, v Severni Makedoniji) bodo le težko prišli do cilja, saj se morajo po njihovem okusu razplesti skoraj vse preostale tekme v skupini.

Skopje slovenska nogometna reprezentanca Odmevi Šport "Če ni bil navdih teh 2.000 navijačev, potem ..."

Slovenijo tako na Euro zagotovo pelje devet točk, osvojenih sedem ali šest točk bo morda dovolj, če bo v to vključena zmaga nad Avstrijo, medtem ko vsak manjši izkupiček skoraj zagotovo prinaša zadovoljitev s tretjim oziroma četrtim, morda celo petim mestom v skupini G.

david alaba Euro 2020 Šport Velik udarec za Avstrijce pred tekmo s Slovenci

Preostale tekme v skupini G:

8. kolo:
Slovenija - Avstrija
Poljska - Severna Makedonija
Izrael - Latvija

9. kolo:
Slovenija - Latvija
Avstrija - Severna Makedonija
Izrael - Poljska

10. kolo:
Poljska - Slovenija
Severna Makedonija - Izrael
Latvija - Avstrija

LESTVICA:
1. Poljska 16
2. Avstrija 13
3. Severna Makedonija 11
4. Slovenija 11
5. Izrael 8
6. Latvija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.