Šport > Nogomet
4087 ogledov

Kek razkril, kje je bila glavna težava

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Saša Despot
V slovenskem taboru so obžalovali zapravljeno priložnost za uvrstitev na Euro 2020.

Izbrana vrsta Slovenije si je praktično že zaprla vrata na evropsko prvenstvo, potem ko je v nedeljo v razprodanih Stožicah izgubila proti Avstriji (0:1).

Moštvo Matjaža Keka po porazu v Severni Makedoniji ni našlo prave igre, obilo smole je imelo tudi z odločitvami turškega sodnika Cüneyta Çakırja.

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Foto Šport Avstrijci s pomočjo sodnika poteptali slovenske sanje o Euru

Po tekmi Kek razlogov za neuspeh ni iskal pri sodnikih, ampak je priznal, da Slovenija tokrat ni bila na želenem nivoju: "Na žalost boleč poraz v tekmi, v kateri ne da si nismo želeli, ampak manjkalo nam je predvsem v organizaciji igre. Čestitam Avstriji, danes je bila boljša."

Štajerski strokovnjak je izpostavil, da je bila podoba ekipe v Ljubljani vendarle boljša kot v Skopju. "Razlika je med današnjo tekmo in tekmo v Skopju. Danes ne morem očitati borbenosti in želje, smo pa imeli težave z organizacijo igre, od štoperjev naprej, bili smo prepočasni z žogo, morali smo preskakovati igro, oni pa so dobili večino drugih žog."

Daniel James Wales Hrvaška Video Šport Po nokavtu ostal brez zavesti, tri minute kasneje že igral!

Avstrijcem je športno čestital tudi Miha Zajc: "Avstrijci so pokazali dobro predstavo, mi pa nismo bili na ravni, na kateri bi morali biti. Treba jim je športno čestitati, bili so močnejši od nas. Mi pa moramo gledati naprej in se izboljšati. Ne smemo se obremenjevati z lestvico, priti moramo na zbor reprezentance in si želeti zmagati. Dokazali smo, da lahko premagamo vsakogar, a tudi z vsakim izgubimo. A ne smemo se ukvarjati z drugimi, moramo preučiti našo igro in se izboljšati, začeti zmagovati, potem pa bo vse veliko lažje."

Gareth Bale Wales Hrvaška Euro 2020 Šport Bale rešil Wales, Poljaki in Rusi že slavijo

Precej boljše volje je bil avstrijski selektor Franco Foda. Njegova ekipa na zadnjih dveh tekmah proti Severni Makedoniji oziroma Latviji potrebuje le še točko.

"Z zmago smo še izboljšali naš položaj v skupini. Nekaj dela je še treba narediti proti Severni Makedoniji. Nocoj pa smo igrali dobro, predvsem spredaj, imeli smo dovolj prostora, tako da sem ponosen na ekipo. Tekmecu pa nismo pustili veliko prostora. Za nami je dobrih 90 minut," je pojasnil Foda.

navijačica Hrvaška pokovka Video Šport Posnetek prsate Hrvatice postal spletna senzacija

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 10:33 14.oktober 2019.

    Najhuje je bilo razočaranje njihovega največjega navijača Borčija !

  • sam50 09:41 14.oktober 2019.

    S takšno igro,kot smo jo gledali zadnji dve tekmi,je boljše,da se na EU prvenstvo sploh ne uvrstimo,je pa čas,da se končno naučimo,da je nogomet skupinska igra in se ob zanašanju na enega ali dva igralca redko srečno konča....

  • izy 09:32 14.oktober 2019.

    Problem je, da reprezentanca ne igra z vsemi enajstimi, ampak vse leti na Iličiča. Ko njega ustaviš, premagaš našo reprezentanco z lahkoto. KeK je totalno zgrešil s taktiko in igro, čas je za tujega selektorja. Z eno dobro tekmo ne moreš na EP!

Sorodne novice