Šport > Nogomet
1721 ogledov

Dodatna moč za Oblaka, "novi Ronaldo" v Barçi

Yannick Carrasco Profimedia Yannick Carrasco.
V večini evropskih držav se zaključuje januarski prestopni rok.

Belgijski reprezentant Yannick Carrasco bo znova oblekel dres Atlética iz Madrida, kjer že vrsto let brani slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Šestindvajsetletni Carrasco bo za špansko ekipo kot posojen igralec kitajskega moštva Dalian igral do konca sezone, potem pa se bo vrnil v Azijo.

Belgijski krilec je za "colchonerose" že igral med letoma 2015 in 2018 ter nastopil v finalu Lige prvakov v sezoni 2015/16. V Milanu je na finalni tekmi po izvajanju 11-metrovk slavil Atléticov mestni tekmec Real.

Carrasco je bil tudi član belgijske izbrane vrste, ki je osvojila bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018.

Madridska ekipa se je v tem zimskem roku s francoskim PSG pogajala tudi za prestop urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija, a je celoten posel padel v vodo.

Bruno Guimaraes Prestopni rok Šport Mladi Brazilec se seli v Evropo za 20 milijonov, mladi Slovenec spet doma

Francisco Trincao | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi portugalski nogometaš Francisco Trincao se bo prvega julija 2020 iz Brage preselil k Barceloni, je na svoji spletni strani potrdil španski velikan. Odškodnina je znašala 31 milijonov evrov, Portugalec, ki se ga je prijel tudi naziv 'novi Ronaldo' pa se je zavezal, da bo za španskega prvaka igral pet sezon.

"Barcelona in Braga sta podpisali dogovor o prestopu Francisca Trincaa, ki bo blaugrano okrepil 1. julija 2020," so zapisali pri Barceloni. Dvajsetletni Trincao je podpisal pogodbo do konca sezone 2024/2025, odkupna klavzula pa znaša kar 500 milijonov evrov.

Mladi portugalski reprezentant je z reprezentanco do 19 let leta 2008 postal evropski prvak. V letošnji sezoni je za Brago zbral 22 nastopov ter trikrat zatresel mrežo tekmecev.

Zeni Husmani Tržnica Šport Domžale pripeljale bivšega kapetana

Italijanski nogometni prvoligaš AC Milan je potrdil, da je španskega nogometaša Susa posodil Sevilli, ki ga lahko tudi odkupi.

Posoja 26-letnega Susa bo trajala 18 mesecev, potem pa ga bo Lahko andaluzijski klub odkupil za 22 milijonov evrov oziroma ga bo moral, če se bo Sevilla uvrstila v Ligo prvakov.

Suso se je sicer Milanu pridružil januarja 2015 iz Liverpoola, vmes je bil na kratko posojen Genoi. Za rdeče-črne je odigral 153 tekem in dosegel 24 zadetkov.

Lionel Messi Se bliža konec? Šport Messi noče dolgoročne pogodbe z Barcelono

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund je svoje vrste okrepil z nemškim vezistom Emrejem Canom, ki je doslej igral za Juventus.

Šestindvajsetletni nogometaš bo sprva kot posojen nogometaš igral do konca sezone, potem pa ga bodo rumeno-črni odkupili za približno 25 milijonov evrov.

Can je v karieri med drugim igral še za Bayern, Bayer Leverkusen in Liverpool.

Álvaro Odriozola Tržnica Šport Real Madrid zamenjal za Bayern

Vodilna ekipa nemške Bundeslige RB Leipzig, katerega član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, se je okrepila s španskim levim bočnim branilcem Angelinom.

Tega so si Nemci do konca sezone izposodili do konca sezone od angleškega Manchester Cityja.

Triindvajsetletni Angelino za City ni veliko igral. Nekdanji mladi španski reprezentant se je sicer na Otok preselil pred sezono iz PSV Eindhovna za 12 milijonov evrov.

Andrija Živković Mladi Srb Šport Sedi na klopi za 2,5 milijona plače in zavrača vse ponudbe

Olimpija iz Ljubljane bo spomladi igrala brez napadalca Roka Kidriča. Ta bo do konca sezone igral pri turškem drugoligašu Bolusporju, pri katerem so tudi potrdili prihod visokoraslega strelca.

Štiriindvajsetletni Kidrič, ki v višino meri 196 centimetrov, je jeseni za Olimpijo odigral sedem ligaških in eno pokalno tekmo. Med strelce se ni vpisal.

Olimpija sicer po 20 kolih vodi na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, ima štiri točke prednosti pred Aluminijem in Mariborom. Boluspor je na predzadnjem mestu turške drugoligaške konkurence.

Christian Eriksen Tržnica Šport Handanovićev Inter dobil veliko okrepitev

Italijanski nogometni prvoligaš Atalanta, za katerega igra slovenski reprezentant Josip Iličić, je na svoji spletni strani potrdil, da na posojo do konca sezone prihaja nogometaš Nice Adrien Tameze. Atalanta ima tudi možnost, da Tamezeja odkupi, če bo z njim zadovoljna, vendar pa višina morebitne odškodnine ni znana.

Petindvajsetletnik je k francoskemu prvoligašu Nici prišel na začetku sezone 2017/18. V prvih dveh sezonah je redno igral na mestu zadnjega veznega, letos pa je zaenkrat zbral le devet nastopov v klubskem dresu.

Francosko-kamerunski nogometaš se je zdaj pridružil moštvu, ki bo igralo v osmini finala elitne lige prvakov in ki se za kvalifikacije za igranje v ligi prvakov bori tudi za prihodnjo sezono. Atalanta v serie A trenutno zaseda peto mesto.

Komentarjev 7
  • itconsua 08:46 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tiaclaman 05:46 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • starlami 02:46 01.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks