Šport > Nogomet
238 ogledov

Handanovićev Inter dobil veliko okrepitev

Christian Eriksen Epa Christian Eriksen.
Januarski prestopni rok se bliža koncu, porabljenih je vse več milijonov.

Danski nogometaš Christian Eriksen je novi član Interja iz Milana, kjer bo združil moči s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Črno-modri so novico o prestopu potrdili na uradni spletni strani, donedavni član londonskega Tottenhama pa je s trenutno drugouvrščenim moštvom italijanskega državnega prvenstva podpisal 4,5-letno pogodbo.

Sedemindvajsetletnik iz Middelfarta na Danskem velja za enega najboljših nogometašev sredine igrišča, za seboj pa ima 305 nastopov v dresu Tottenhama, kamor je prestopil pred sezono 2013/14. Za londonsko moštvo je v šestih letih in pol zabil 69 golov in dodal še 89 podaj, pred tem pa je igral še za Ajax (163 nastopov), kjer je tudi začel profesionalno kariero.

V zadnjih tednih je bil zaradi iztekajoče se pogodbe vedno prisoten v govoricah za januarski prestop. Zanimanje zanj pa so pokazali tudi velikani, kot so Barcelona, Real Madrid, Manchester United in še nekateri drugi. Inter je bil med vsemi najbolj odločen in je vsega šest mesecev pred iztekom Dančeve pogodbe Tottenhamu nakazal 20 milijonov evrov odškodnine.

Eriksen je s Tottenhamom zaigral v finalu lanske Lige prvakov, ki je pripadla Liverpoolu po zmagi z 2:0, v angleškem prvenstvu pa je z bivšim klubom v sezoni 2016/17 zasedel drugo, v tekmovalnih obdobjih 2015/16 in 2017/18 pa tretje mesto.

Argentinski nogometaš Ever Banega se bo poleti iz Seville preselil k Al Shababu v Savdsko Arabijo, z novim delodajalcem bo podpisal triletno pogodbo, poročajo španski mediji.

Enaintridesetletni nogometaš sredine igrišča je kot razlog za prestop navedel, da si želi nov izziv po več kot desetletju igranja v Evropi.

Banega, ki je za argentinsko reprezentanco zbral 65 nastopov in dosegel šest golov, je za Sevillo od prihoda v klub leta 2014 zaigral 218-krat in dosegel 27 zadetkov.

V Španiji je igral še za Atlético Madrid in Valencio. V Italiji je nosil dres Interja iz Milana. Skupaj je na najvišji ravni v Španiji in Italiji odigral 467 tekem. V letošnji sezoni je za andaluzijskega velikana zaigral na 23 tekmah, dosegel pa je dva gola ob sedmih podajah.

Nogometni klub Triglav se je pred nadaljevanjem državnega prvenstva okrepil z Erikom Gliho, ki bo v Kranju predvidoma ostal do konca sezone 2020/21.

Dvaindvajsetletni bočni igralec se je k Triglavu preselil iz belgijskega St. Truidna, za katerega pa od julijskega prestopa ni odigral niti ene tekme. Pred tem je v domovini nosil dres Aluminija, Ankarana, Krke, Šampiona iz Celja ter Veržeja, kjer je začel športno pot.

V prvoligaški konkurenci je nastopil 57-krat, dosegel pa je dva gola in 11 podaj. Skupno ima ob svojem imenu 125 nastopov v prvi in drugi ligi.

"Na selitev k Triglavu gledam kot potezo v pravo smer. Menim, da bom znova prišel v pravi tekmovalni ritem in tako vnovič pokazal vse, kar znam. Glede na to, da se v nogometnem smislu nisem preveč naigral, lahko zatrdim, da sem zrasel predvsem v mentalnem smislu. To bom skušal unovčiti z dobrimi igrami v dresu Triglava in na ta način pomagati klubu do uresničitve ciljev," je za spletno stran svojega novega delodajalca povedal sin nekdanjega reprezentanta in zdajšnjega selektorja slovenske mladinske izbrane vrste Primoža Glihe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice