Šport > Nogomet
2102 ogledov

Hat-trick Iličića v Torinu, enega zabil kot nekoč Aćimović za Bežigradom!

Josip Iličić Torino Atalanta Epa
Sobotni večer v elitni italijanski nogometni ligi je zaznamoval slovenski reprezentant

V soboto so bile v Serie A odigrane tri tekme 21. kola. Bologna je v gosteh ugnala SPAL (1:3), Fiorentina je doma remizirala z Genoo (0:0), na večernem obračunu pa sta se pomerila Torino in Atalanta.

Torino je zasidran v sredini lestvice in zna biti neugoden tekmec, a gostje iz Bergama so jih tokrat povsem nadigrali (0:7), glavni krivec za to pa je bil Josip Iličić.

Slovenski reprezentant je zabil tri gole in priigral še enajstmetrovko za zadetek, eden od njegovih golov pa je bil prava mojstrovina.

Andraž Šporar Slovaški rekord! Šport Šporar podpisal za velikana! Neverjetno, koliko bodo zanj morali odšteti snubci

Po igri z roko domačega branilca je žoga obstala kakšen meter od sredine igrišča, vratart Torina Salvatore Sirigu pa je bil daleč od vrat. Gorenjec je to izkoristil z izjemnim strelom in v 53. minuti povišal na 0:4.

Iličić je sicer zabil uvodni gol v 17. minuti, nato izsilil najstrožjo kazen za 0:3 v 45. minuti, svoj tretji gol pa je dosegel v 54. minuti za 0:5. Iz igre je odšel v 71. minuti. 

S tem je spomnil na zadetek Milenka Aćimovića v dresu slovenske reprezentance za Bežigradom v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2000 proti Ukrajini.

Do konca srečanja je Torino prejel še dva rdeča kartona, Atalanta pa zabila še dva zadetka za izdatno zmago, s katero je ostala v resnih kombinacijah za ponovno uvrstitev med prve štiri.

Iličić se je na lestvici strelcev Serie A povzpel na četrto mesto. Dosegel je 13 zadetkov, ob tem pa podelil še tri asistence. Prvi strelec lige je Ciro Immobile (Lazio) s 23 goli, sledita Cristiano Ronaldo (Juventus) s 16 goli in Romelu Lukaku (Inter) s 14 goli.

Josip Iličić Torino Atalanta | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice