Šport > Nogomet
2107 ogledov

Zamera do Rome, ki se vleče že 13 let

cristiano ronaldo Epa
Zgodba sega v čas, ko je bil Portugalec še član Manchester Uniteda.

V nedeljo bo v italijanski Serie A na sporedu derbi med Juventusom in Romo. Cristiano Ronaldo bo na tekmi še dodatno motiviran, saj ima globoko zakoreninjen odpor do rimskega moštva.

Zgodba sega v leto 2007, ko je bila napadalec stare dame še član Manchester Uniteda. Rdeči vragi so se v četrtfinalu lige prvakov pomerili z Romo in po porazu na prvi tekmi z 1:2 na povratnem srečanju ponižali nasprotnika s 7:1 ter napredovali s skupnim izidom 8:3.

Petkratni dobitnik zlate žoge, ki je zabil dva gola, naj bi bil med tekmo tarča groženj Rominih nogometašev.

"Pri izidu 6:0 so me prosili, naj preneham. Nasprotnik me je prosil, naj preneham preigravati," je ob koncu predlanskega leta izjavil Portugalec. "Nekateri so mi grozili, da me bodo poškodovali. Roma? Ni igralca, s katerim bi si izmenjal dres," je dodal.

Tekma z Romo bi lahko pomembno krojila vrh italijanske Serie A, kjer ima vodilni Inter enako število točk kot drugouvrščeni Juventus (45). Stara dama se poteguje za deveti zaporedni naslov državnega prvaka.

Ronaldo je v lanski sezoni dosegel samo 21 golov v 31 tekmah, kar je precej manj kot v njegovih zlatih časih pri Real Madridu. Letos se je znova približal povprečju gola na tekmo, v 15 obračunih jih je zabil 13, kar ga uvršča na tretje mesto najboljših strelcev. Pred njim sta Romelu Lukaku (14) in Ciro Immobile (19).

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice