Šport > Nogomet
1415 ogledov

Dokončan eden najtežje pričakovanih nogometnih prestopov

Arthur in Pjanić Profimedia
Arthur v Juventus, Pjanić v Barcelono.

Nogometna velikana španska Barcelona in italijanski Juventus sta se dogovorila za veliko menjavo. Triindvajsetletni Brazilec Arthur Melo se bo po koncu zaradi covida-19 prestavljene sezone preselil v Juventus, v obratno smer pa se bo odpravil 30-letni Miralem Pjanić, ki je z Barcelono podpisal štiriletno pogodbo.

Barcelona bo za Pjanića plačala 60 milijonov evrov, še pet milijonov evrov pa so vredne nagrade za uspešnost. V najboljšem primeru bo torej odškodnina za Arthurja znašala 82 milijonov evrov, za Pjanića pa 65 milijonov evrov.

Arthur se bo Juventusu po napovedih kluba pridružil za pet let, torej za fiksno višino odškodnine 72 milijonov evrov ter še 10 milijonov evrov v različnih dodatkih. Oba se bosta svojima novima kluboma pridružila septembra oziroma, ko se bo končala sezona 2019/20.

Upoštevajoč vse dodatke je v Tuzli v BiH rojeni Pjanić postal najdražji nogometaš Bosne in Hercegovine vseh časov. Po Lyonu, Romi in Juventusu bo Barcelona Pjanićev četrti veliki evropski klub.

Oba, tako Pjanić kot Arthur, sta vezista, igralca sredine igrišče. Arthur se je v Barcelono preselil leta 2018 iz Brazilije, iz domačega Gremia. Juventus bo njegov tretji članski klub.

Komentarjev 1
  • Avatar Morrijessa
    Morrijessa 00:55 30.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice