Šport > Nogomet
952 ogledov

Po tekmi močno počilo v Barçini slačilnici

Epa
Nogometašem katalonskega velikana počasui zmanjkuje potrpljenja.

Aktualni španski prvak Barcelona je v 32. krogu ligaškega tekmovanja v gosteh remiziraal s Celto Vigo, s tem pa večnemu tekmecu Real Madridu ponudila lepo priložnost, da si z zmago nad Espanyolom zagotovi dve točki prednosti na vrhu razpredelnice.

Madridčani so priložnost izkoristili in si na gostovanjuu v Kataloniji, kjer je edini gol na tekmi v 44. minuti Casemiro, pripravili lepo izhodišče pred sklepnim delom prvenstva.

real madrid La Liga Šport Real izkoristil darilo Barcelone

Razpoloženje v Barceloni je bilo po tekmi s Celto zelo napeto, saj so tekom srečanja kar dvakrat vodili, a na koncu oddali dve sila pomembni točki. Strelec obeh golov Luis Suárez je odgovornost za nezadovoljiv izplen pripisal trenerjem.

"Kaj je narobe z nami? To bodo morali trenerji ugotoviti. Analiza situacije je njihova naloga. Na igrišču smo dali vse od sebe, vendar vseeno izgubljamo točke, kar se nam prejšnja leta ni dogajalo," je povedal Suárez in dodal: "Občučtki so negativni. Če želimo ostati v igri za naslov, moramo upati na napako Reala. Vse skupaj je zelo frustrirajoče."

Quique Setién | Avtor: Epa Epa
Javno izražene frustracije urugvajskega napadalca pa so le vrh ledene ogre, saj je situacija v zakulisju še precej bolj napeta.

Podrobnosti so razkrili novinarji španskega časnika Marca, ki poročajo, da je po tekmi prišlo do verbalnega obračunavanja, saj igralcu postajajo vse bolj nezadovoljni s taktičnimi potezami Quiqueja Setiena.

Še posebej sporni naj bi bil njegovi menjavi v 81. oziroma 86. minuti srečanja, ko je najprej Suáreza na zelenici zamenjal Antoine Griezmann, pet minut kasneje pa je namesto Riquija Puiga vstopil Arthur.

Po navedbah španskih medijev so Lionel Messi in druščina mnenja, da Setien vleče napačne poteze, kar se odraža tudi v slabem izkupičku na zadnjih šestih gostovanjih, od koder so se Katalonci vrnili s samo dvema zmagama. 

Po tekmi s Celto se je v garderobi vnela burna razprava, med katero naj bi igralci trenerju zaupali številne pomisleke glede njegovih metod dela. Ne pozabimo, da sta bila med razlogi za odhod Setienovega predhodnika Ernesta Valverdeja prav slaba forma v gosteh in nezmožnost ohranjana nedotaknjene mreže na Camp Nouu.

Pred nedeljsko zmago Reala je navijače sicer nagovoril dolgoletni branilec kluba Gerard Piqué, ki je zapisal: "Zapomnite si eno stvar. Mi smo Barcelona in bitke še ni konec. Borili se bomo do konca, to je v našem DNK. Glave pokonci in gremo dalje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice