Šport > Nogomet
3489 ogledov

Počilo med Guardiolo, Mourinhem in Kloppom: "Zahtevam opravičilo!"

pep guardiola Epa
Razjarjeni Pep Guardiola je prepričan, da mu trenerska tekmeca, José Mourinho in Jürgen Klopp, dolgujeta opravičilo.

Španski strateg na klopi Manchester Cityja Pep Guardiola je ogorčen nad odzivi nekaterih trenerskih kolegov po odloku Mednarodnega razsodišča za šport (Cas) v Lozani, kjer je skupina treh neodvisnih sodnikov v ponedeljek razveljavila sodbo Uefine komisije za nadzor financ v povezavi z domnevnimi kršitvami finančnega fair playa.

manchester city Odločitev Šport Cas razveljavil odločitev Čeferinove komisije

Uefa je namreč 14. februarja angleškega prvaka lanske sezone kaznovala z dveletno prepovedjo nastopanja v tekmovanjih pod njenim okriljem, ker je komisija med letoma 2012 in 2016 ugotovila resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair playa. Kršitve so bile ugotovljene tudi pri pokroviteljstvih.

Obenem je UIefa klubu očitala nezadostno sodelovanje v preiskavi in mu naložila še 30 milijonov evrov denarne kazni.

Cas je Uefino odločitev razveljavil, a ne v celoti. Angleškemu klubu je povrnil pravico za igranje v Evropi, denarno kazen pa je s 30 milijonov znižal na deset, kar je po mnenju Joéja Mourinha, aktualnega trenerja Tottenhama, konkreten dokaz o sumljivosti celotnega postopka.

jürgen klopp Covid-19 Šport Trener angleškega prvaka predlaga nov praznik

Jose Mourinho | Avtor: Profimedia Profimedia
"To je sramotna odločitev. Če Manchester City ni kriv, potem je denarna kazen naravnost sramotna. Če nisi kriv, potem ne moreš biti kaznovan. Če si kriv, potem si zaslužiš izključitev iz evropskih tekmovanj. V vsakem primeru je tole navadna katastrofa. V preteklosti so se v tem položaju znašla tudi nekatera druga moštva in vsi dobro vemo, kako se je izteklo. Po mojem bi bilo bolje, če bi na široko odprli cirkuška vrata in pustili vsem uživati. Naj to počnejo svobodno," je na dvojna merila pristojnih institucij opozoril Guardiolin večni rival in dodal, da smo priča "propadu finačnega fair playa."

Zelo neposreden je bil tudi trener aktualnega angleškega prvaka Jürgen Klopp. "Vesel sem za City, da bo lahko igral v ligi prvakov, vendar to ni bil dober dan za nogomet," je ponedeljkovo razsodbo komentiral priljubljeni Nemec. "To pa zato, ker mislim, da je finančni fair play dobra zamisel. Namen tega pravila je zaščita ekip in tekmovanj. Če bodo vsi delali po svoje, potem bo to avtomatično vodilo v svetovno super ligo z morda desetimi klubi," je potožil Klopp.

jürgen klopp | Avtor: Epa Epa

jürgen klopp Želi prevzeti... Šport Klopp razkril, kdaj zapušča Liverpool, ter razžalostil navijače

Guardiola na drugi strani še naprej odločno stoji za poslovanjem moštva in vztraja, da je Manchester City nedolžen. O tem se je pripravljen s tekmecema pogovoriti tudi po telefonu, če si bosta upala zavrteti njegovo številko. 

"Če bi rada govorila z menoj, sem jima na voljo. Razsodba treh neodvisnih sodnikov je popolnoma jasna. Oba imata mojo telefonsko številko, lahko me pokličeta in jima bom pojasnil. Po mojem sploh ni treba več govorito o tem, ker je odločitev nedvoumna. Vse namigovanja o lažeh in goljufiji so se izkazala za neresnična. Oprali smo si ime," je poudaril Guardiola.

jurgen klopp Klopp znorel Šport "Če jim Premier liga ne bo dala medalje, bodo dobili mojo"

"Mislim, da si zaslužimo opravičilo. Če bi ravnali napak, potem bi odločitev Uefe že takoj sprejeli. Nismo pričakovali od Liverpoola, Arsenala ali Chelseaja, da nam bodo stopili v bran, vendar se imamo pravico zagovarjati. Zelo sem vesel nad iztekom. To je dokaz, da so bile govorice neresnične. Kar smo osvojili na igrišču, bomo branili na igrišču. Zavedam sem, da je elitnim klubom težko v naši prisotnosti, vendar morajo razumeti, da si tudi mi želimo igrati. Udeležbe nam niso prepovedali, ker nismo kršili pravil. Danes je dober dan za nogomet, pa tudi včerajšnji je bil. Dokazali smo, da smo nedolžni. To bodo morali sprejeti in se nam zoperstaviti na igrišču," je sklenil španski strateg.

pep guardiola | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • SVOBODA 16:53 15.julij 2020.

    Tukaj se pa strinjam z Murijem čeprav ga nimam preveč rad - če so nedolžni ne bi smelo biti denarne kazni - če so krivi ven iz prvenstva!