Šport > Nogomet
83681 ogledov

Čeferin dobil nepričakovan telefonski klic

aleksander čeferin Profimedia
Predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) je poklical eden najvplivnejših mož v evropskem nogometnem prostoru.

Po odločitvi Mednarodne športne arbitraže (Cas), da ugodi pritožbi Manchester Cityja na izključitev iz evropskih tekmovanj, sta se v telefonskem pogovoru slišala predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in predsednik kuba Khaldoon Al Mubarak, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

mubarak | Avtor: Epa Epa

Novico je prvi objavil angleški Daily Mail, kasneje pa potrdila tudi Uefa, kjer so poudarili, da sta se sogovornika ozrla v prihodnost z željo po konstruktivnem sodelovanju. Britanski časnik je poročal o "mirovnih pogajanjih".

manchester city Odločitev Šport Cas razveljavil odločitev Čeferinove komisije

Cas je v ponedeljek ugodil pritožbi Manchester Cityja na dveletno izključitev iz evropskih tekmovanj zaradi domnevnega kršenja finančnega fair playa. Dokazi, zaradi katerih je Uefa kaznovala klub, so bili po mnenju Casa nezadostni za izključitev ali pa so zastarali.

Odločitev Casa pa bi lahko imela dolgoročne posledice, saj jo mnogi ocenjujejo tudi kot hud udarec za finančna pravila, ki jih je Uefa določila za klube. Natančno obrazložitev bo Cas predstavil v prihodnjih dneh.

pep guardiola Spopad velikanov Šport Počilo med Guardiolo, Mourinhem in Kloppom: "Zahtevam opravičilo!"

Krepitev odnosov

Čeferin je v marčevskem intervjuju spregovoril o vodstvenem ustroju angleškega nogometnega velikana.

"Voditeljev kluba ne poznam prav dobro. Predsednika sem srečal dvakrat, direktorja pa morda petkrat na različnih prireditvah," je kmalu po izreku kazni Uefine finančne komisije, ki je bila medtem razveljavljena s strani Mednarodnega športnega razsodišča (Cas), za Daily Mail povedal Čeferin.

"Manchester City je naš kapital, naš klub. Ne bi rad ustvarjal vtisa, da ne maramo Manchester Cityja. Seveda ga maramo, to je naš klub," je takrat poudaril predsednik Uefe.

Komentarjev 7
  • kapibara1 11:55 17.julij 2020.

    Pišejo o fuzbal novicah, ker je še zmeraj preveć ćefurjev v SLO..

  • Avatar vec
    vec 23:27 16.julij 2020.

    smeh je pol zdravja pravjo, hvala za hecne "novice" iz sveta žogobrca, samo povejte kdaj začnemo zbirat štoflce in pošiljat 1919#uefa 5

  • bogdan76 17:32 16.julij 2020.

    Lahko bo Kučanov novi obraz ker Gale je preslab.