Šport > Nogomet
147 ogledov

Tako visoko kotira Oblakov Atlético

jan oblak Epa
Po mnenju športnih novinarjev širom sveta se bosta za zmago v ligi prvakov pomerila Bayern München in Atlético Madrid.

Bayern München naj bi zmagal v letošnji ligi prvakov, je napovedala anketa Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS), v kateri je sodelovalo 117 novinark in novinarjev iz 59 držav. V finalu naj bi se pomeril z Atlético Madridom s slovenskim vratarjem Janom Oblakom.

Nemški prvak je dobil 27,35-odstotno podporo, še večjo pa Manchester United, ki je z 42,73 odstotki prvi favorit za osvojitev evropske lige.

Bayernu so v ligi prvakov sledili Real Madrid (15,38), Manchester City (12,82), Juventus (11,96) in Barcelona (11,11). Več kot en glas so dobili še Atlético (8,55), Pariz Saint Germain (7,69) in Atalanta Josipa Iličića (4,27).

Zadnje tri ekipe, tako kot Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, so na isti strani žreba že v četrtfinalu in se bodo pomerile med seboj, tako da bo ena izmed teh ekip po anketi AIPS zagotovo v finalu. Klubi z največ podpore, Bayern, Real in Manchester City, bodo dali drugega finalista.

Glede na napovedi novinarjev in razpored žreba je tako 23. avgusta v Lizboni najbolj verjeten finale lige prvakov Bayern - Atlético.

Takoj za Manchester Unitedom je bil drugi v glasovanju v evropski ligi Inter s slovenskim čuvajem mreže Samirjem Handanovićem (31,62), tak pa bi bil lahko tudi finalni dvoboj 21. avgusta v Kölnu.

V anketi so jima sledili Sevilla (9,40), Wolverhampton (5,13), Bayer Leverkusen (4,27), Roma (3,42) in Olympiacos (1,71), preostale ekipe so dobile le po en glas ali pa so ostale brez podpore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.