Šport > Nogomet
1335 ogledov

Kakšna drama v zadnjih minutah

Neymar Epa
Po dvoboju Atalante in PSG-ja je bil znan prvi polfinalist. Parižani so prišli do preobrata v zaključku tekme.

V štirih dneh bodo v Lizboni na sporedu štirje četrtfinalni obračuni lige prvakov, najprej so na zelenico stopili nogometaši Atalante in Paris Saint-Germaina. Pri prvi že nekaj časa ni v kadru Josipa Iličića, ki je v osmini finala na dveh tekmah sicer dosegel pet zadetkov proti Valenciji, a je nato v Bergamu pustošil koronavirus. Po večmesečni pavzi slovenski reprezentant zaradi osebnih razlogov ni bil nared za igranje nogometa.

Četa Gian Piera Gasperinija se je tokrat pomerila z ekipo, ki je bila v zadnjih letih sestavljena prav z namenom, da stopi na vrh Evrope. Bogati lastniki so tako v preteklih letih le za napadalni dvojec Neymar - Kylian Mbappe zapravili več kot 400 milijonov evrov, mladi Francoz, ki je bil v zadnjem času poškodovan, je dvoboj sicer začel na klopi. Italijani so se v tekmo podali po končanem italijanskem prvenstvu, v Franciji pa Parižani niso imeli pravega tekmovalnega ritma, saj razen v finalih dveh pokalov niso igrali. Ligue 1 je bil ob epidemiji namreč ustavljen.

Neymar nenatančen

Reči na zelenici so se začele hitro odvijati. V tretji minuti je najprej do strela na robu kazenskega prostora prišel Papu Gomez, a je bil na pravem mestu čuvaj mreže PSG-ja Keylor Navas. Takoj v naslednjem napadu pa je bilo izjemno vroče na drugi strani. Neymar je pobegnil italijanski obrambi, prišel sam pred vratarja Marca Sportiella, a slabo nameril in okroglo usnje poslal z 12 metrov mimo vrat.

V 11. minuti je Gomez natančno podal na drugo vratnico, kjer je z glavo v padcu ustrelil Hans Hateboer, Nizozemčev strel v bližnji kot pa je Navas le uspel odbiti. Atalanta je bila podjetnejša, po novi podaji Gomeza, tokrat s prostega strela, je z glavo mimo vrat udaril še Berat Djimsiti.

Parižani so nato spet zagrozili s protinapadom. Znova je pobegnil Neymar, stekel v šestnajsterec Atalante, potem pa z leve strani s podajo iskal Maura Icardija, a podaja ni bila natančna.

Lep zadetek Hrvata

Ko je že kazalo, da so Parižani vzpostavili ravnotežje, pa so Italijani zadeli preko Hrvata Maria Pašalića. Žoga se je do njega sicer srečno odbila od po posredovanju francoske obrambe, ki je zadela Duvana Zapato, nato pa je Pašalić s prve in nekoliko z desne strani napada sprožil v dolgi kot ter zadel zgornji del mreže za 1:0.

Mario Pašalić | Avtor: Epa Epa

Hitro bi lahko odgovoril Neymar, ki je v lepi samostojni akciji prišel do strela zunaj kazenskega prostora, vendar je žoga švignila mimo želenega cilja. Ob koncu 35. minute je Brazilec sprožil še s prostega strela, vendar je Sportiello brez večjih težav ukrotil njegov poizkus. Dobro minuto kasneje so Francozi znova grozili po prekinitvi, a se je vse skupaj končalo z neuspešno podajo Pabla Sarabie pred vrata.

Španec je bil v 41. minuti precej bližje temu, da pred golom najde soigralca, proti žogi je stekel Icardi, a je ta švignila skozi šestnajsterec. Sledila je velika napaka Hateboerja, Neymar je še enkrat več stekel neovirano proti golu tekmeca, vendar še slabše udaril kot na začetku tekme. Strel je bil povsem nenevaren. 

Parižani so zagospodarili na zelenici. Pred polčasom je Neymar s prostega strela tako poslal še nevarno podajo v peterec, pravega stika z okroglim usnjem pa z glavo ni našel Icardi. PSG je imel 59 odstotkov časa žogo v svoji posesti, kljub temu pa je manj streljal. Atalanta je tako poizkusila petkrat, PSG štirikrat, v strelih v okvir vrat pa je bilo razmerje 4:1 v korist nogometašev iz Bergama.

Brez pravega naleta Parižanov

Ti so v 48. minuti po kotu znova prišli do strela, Djimsiti je ustrelil z glavo, okroglo usnje se je odbilo od branilcev in končalo preko prečke za nov kot Italijanov. Ta ni prinesel novega razburjenja. Tri minute kasneje je od daleč s prostega strela poizkusil Neymar, a je njegov strel nekoga zadel v gneči pred golom, PSG je iztržil le udarec iz kota.

Neymar | Avtor: Epa Epa

Nogometaši Atalante so s prekrški ustavljali nalete Parižanov, v 52. minuti je tako že kot četrti nogometaš črno-modrih porumenel še Zapata. Štiri minute kasneje je pravo bombo s 30 metrov sprožil Marten de Roon, a Navasu ni bilo treba posredovati. Enako se je zgodilo tudi v 58. minuti, ko je po podaji z glavo na drugo vratnico sam ostal Djimsiti, ki pa žoge ni uspel nameriti v okvir vrat.

PSG je bil še vedno več pri žogi, dominacija se je povečala tudi z vstopom Mbappeja v igro, a pravih priložnosti ni bilo. Francoze je nato presekala še poškodba prvega vratarja Nevasa, sledila je dolga prekinitev, vendar je Kostaričan zahteval, da ostane na zelenici. 

Mbappe, Neymar, Mpappe in ... vedno Sportiello

V 74. minuti je PSG naposled le zapretil. Mbappe je pobegnil po levi strani, stekel v šestnajsterec, nato pa je njegov strel z nogo zaustavil Sportiello. Ta se je izkazal tudi ob poizkusu Neymarja, ki je v kazenskem prostoru tekmeca meril v dolgi kot.V 79. minuti je Navas le prepustil svoje mesto Sergiu Ricu.

Mbappe je nato imel dve priložnosti. V prvo ga je znova zaustavil Sportiello, v drugo pa je v zadnjem hipu z drsečim startom njegov strel blokiral branilec Rafael Toloi, ki je po odhodu Gomeza z igrišča prevzel kapetanski trak.

Sledilo je slabo posredovanje branilca Mattie Caldare, ki je nespretno odbijal žogo pred svojim golom, po kotu pa je preko prečke streljal PSG-jev rezervist Eric Maxim Choupo-Moting.

Šok za Italijane

Prav Kamerunec je v zadnji minuti rednega dela s podajo našel Neymarja v šestnajstercu, temu so strel blokirali, vendar je pred golom do žoge prišel Marquinhos in jo poslal v mrežo. A sledil je še en hud udarec za italijansko zasedbo.

Marquinhos | Avtor: Epa Epa

Ta je v zadnjih minutah pravzaprav igrala z desetimi možmi, saj je po zelenici šepal Remo Freuler. V 93. minuti je Neymar v ogenj poslal Mbappeja, ki je stekel v kazenski prostor, nato pa s podajo v petercu našel Choupo-Motinga, ki je dokončal preobrat.

Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom bi lahko izenačil rezervist Luis Muriel, a se je zapletel v šestnajstercu Parižanov.

Liga prvakov, četrtfinale:

Atalanta : PSG   1:2 (1:0)     
Pašalić 27.; Marquinhos 90., Choupo-Moting 93.

Komentarjev 1
  • Avatar Vangiolla
    Vangiolla 01:10 13.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice