Šport > Nogomet
205 ogledov

Liga prvakov se vrača, v osrednji vlogi tudi Slovenci

Jan Oblak Epa
Drevi se začenjajo četrtfinalni boji v ligi prvakov.

Nogometna liga prvakov se je za četrtfinale, polfinale in finale zaradi pandemije novega koronavirusa preselila v Lizbono. Med osem najboljših so se uvrstili tudi klubi treh Slovencev. V četrtek se bosta med seboj pomerila Leizpig Kevina Kampla in Atletico Madrid Jana Oblaka, Atalanta pa brez Josipa Iličića, že drevi ob 21. uri s PSG.

josip iličić | Avtor: Epa Epa

Klub iz Bergama bo nesramno bogatim Parižanom težko pariral brez slovenskega nogometnega čarovnika, saj je ta še vedno odsoten zaradi osebnih razlogov, a bo svojo priložnost iskal v dejstvu, da o potniku v polfinale odloča le ena tekma.

Leipzig pa bo upal, da bo imel v svojih vrstah razpoloženega Kevina Kampla, ki je bil po korona-pavzi glavni igralec ter motor igre Rdečih bikov, ki bodo poizkušali premagati "škofjeloško hobotnico" brez svojega prvega zvezdnika Tima Wernerja, ki se je že preselil k londonskemu Chelseaju.

kevin kampl | Avtor: Epa Epa

Preostala četrtfinalna para sta Barcelona - Bayern in Manchester City - Lyon. Ti tekmi bosta v petek in soboto ob 21. uri. Obračun Bavarcev in Kataloncev velja za pravi poslastico tega kroga, medtem ko bo City poizkušal upravičiti vlogo prvega favorita tekmovanja, katero so mu namenili stavničarji.

V polfinalu, ta bo 18. in 19. avgusta, se bosta srečala zmagovalca tekem Leipzig - Atletico in Atalanta - PSG ter boljša iz dvobojev Manchester City - Lyon in Barcelona Bayern.

Finale bo 23. avgusta na stadionu Luz v Lizboni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice