Šport > Nogomet
483 ogledov

Handanović naprej, Danci izločili Erdoğanove ljubljence

Inter Getafe Epa
V drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju smo dobili prve štiri četrtfinaliste.

Inter s kapetanom Samirjem Handanovićem v vratih in Getafe sta se srečala na odločilni tekmi na nevtralnem igrišču v Gelsenkirchnu, saj prvo srečanje osmine finala, v nasprotju z večino ostalih parov, še ni bilo odigrano. Boljši so bili Italijani (2:0) in ostali v boju za lovoriko.

Španci so bolje začeli, Handanović je že v drugi minuti moral posredovati po strelu Nemanje Maksimovića, nato je zaprteil še Jaime Mata. Inter je odgovoril s poskusoma Lautara Martíneza, oba je ubranil David Soria. V 33. minuti pa se je Romelu Lukaku odlično znašel po dolgi podaji in zatresel mrežo.

Drugi polčas je z atraktivnim poskusom odprl Danilo D'Ambrosio, zatem je pobudo spet prevzel Getafe. Handanović je s parado ustavil strel Mate, v 72. minuti pa je Diego Godín v svojem kazenskem prostoru igral z roko in sodnik se je po posredovanja VAR odločil za enajstmetrovko. Nameril je Jorge Molina, a mimo vrat Interja.

Lukaku je nekaj minut kasneje zapravil izjemno priložnost za podvojitev vodstva, zato pa te napake ni ponovil Christian Eriksen v 83. minuti. Danec, ki je s klopi vstopil le nekaj trenutkov pred tem, je po kombinaciji z D'Ambrosiem zapečatil usodo Špancev.

žoga nogomet Brezplačen prestop Šport Zvezdnik moral oditi, ker ima previsoko plačo

Manchester United LASK Linz | Avtor: Epa Epa

Manchester United si je že po prvi tekmi v Linzu praktično zagotovil napredovanje, saj je LASK premagal kar z 0:5. Na Old Traffordu so favoriti vpisali še eno zmago (2:1).

Prvi polčas ni prinesel zadetkov, zato pa je za pravo mojstrovino v 55. minuti poskrbel Philipp Wiesinger, ta je z več 20 metrov usmeril žogo v zgornji kot Unitedovih vrat. "Rdeči vragi" so hitro izenačili, ko je napako Avstrijcev izkoristil Jesse Lingard. Zadetek za zmago je v 88. minuti po lepi ekipni akciji dosegel Anthony Martial.

jan oblak Liga prvakov Šport Tako visoko kotira Oblakov Atlético

Šahtar Doneck Wolfsburg | Avtor: Epa Epa

Šahtar Doneck je v Kijevu branil prednost 1:2 s prve tekme proti Wolfsburgu in brez večjih težav potrdil napredovanje s še eno zmago (3:0).

Ukrajinci so bili boljši skozi večino srečanja. Sredi drugega polčasa so domačini sicer ostali brez izključenega Davita Khocholave, a so tudi Nemci hitro ostali z deseterico, potem ko je rdeč karton dobil John Anthony Brooks.

Vsi trije goli so padli v končnici tekme, ko je Wolfsburg vse sile usmeril v napad. Prvega je zabil Júnior Moraes, drugega Manor Solomon, tretjega pa spet Moraes za izdatno zmago "rudarjev".

kevin kampl Spopad Šport Kampl z zelo jasnim sporočilom za Oblaka

København Başakşehir | Avtor: Epa Epa

V danski prestolnici je København lovil zaostanek 1:0 s prve tekme proti Başakşehirju. Domačini so bili uspešni, saj so gladko slavili (3:0) proti klubu, za katerega strastno navija turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan in se uvrstili v četrtfinale.

København je hitro povedel po strelu z glavo Jonasa Winda. Slednji je v začetku drugega polčasa zabil še enkrat iz enajstmetrovke, končni izid pa je v 62. minuti po lepem samostojnem prodoru postavil Rasmus Falk in novopečene turške prvake izločil iz Evrope.

Liga Evropa, osmina finala:

KØBENHAVN - Başakşehir 3:0 (1:0)  /0:1/
Wind 4., 52./11m, Falk 62.

ŠAHTAR DONECK - Wolfsburg 3:0 (0:0)  /2:1/
Moraes 89., 93., Solomon 91.
RK: Khocholava (Šahtar) 67.; Brooks (Wolfsburg) 70.

MANCHESTER UNITED - LASK Linz 2:1 (0:0)  /5:0/
Lingard 57., Martial 88.; Wiesinger 55.

INTER - Getafe 2:0 (1:0)
Lukaku 33., Eriksen 83.

ČETRTEK:
Bayer Leverkusen - Glasgow Rangers  /3:1/
Basel - Eintracht Frankfurt  /3:0/
Wolverhampton Wanderers - Olympiacos Pirej  /1:1/
Sevilla - AS Roma

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice