Šport > Nogomet
2250 ogledov

Zvezdnik moral oditi, ker ima previsoko plačo

Alexis Sanchez Reševalni pas/Twitter
Brezplačen prestop nogometnega zvezdnika.

Alexis Sanchez bo ostal pri milanskem Interju, zanj je v tej sezoni sicer igral kot posojeni nogometaš Manchester Uniteda. Čilenec je v dresu črno-modrih sicer zbral štiri zadetke in 10 zadetkov. Pri rdečih vragih si niso želeli Sanchezove vrnitve, zato bo zdaj lahko ta brez odškodnine dokončno prestopil v milanski klub.

Prvi cilj Uniteda je bil namreč ta, da se rešijo astronomske plače, ki si jo je po prestopu iz Arsenala pri klubu iz Old Trafforda zagotovil čilenski reprezentant. "V Manchester Unitedu je vedno mesto za dobre nogometaše in dobre osebe. A ko na primer urejate dnevno sobo, kupite kavč, ki je lep in vam je všeč, vendar se preprosto ne vklopi v vaš razpored," je 31-letnem ofenzivnem nogometašu sicer izjavil prvi mož na klopi Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Alexis Sanchez | Avtor: Profimedia Profimedia

Na koncu so Sanchez, United in Inter prišli do dogovora, da bo angleški velikan razdrl pogodbo z nogometašem, Inter pa ga bo tako lahko brezplačno pripeljal v svoje vrste, vendar morajo Milančani prevzeti Čilenčevo plačo. Sanchez bo tako še naprej sodil med nogometaše z najvišjimi rednimi prihodki. Na leto bo zaslužil sedem milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice