Šport > Nogomet
36 ogledov

Gol v 101. minuti za mestni derbi v finalu

Arsenal Manchester City FA Cup EPA
Znana sta oba finalista najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

V finalu angleškega FA pokala bomo videli londonski derbi, saj se je Chelseaju, ki je v soboto premagal Tottenham, v nedeljo z zmago po podaljšku nad Manchester Cityjem pridružil Arsenal (2:1). 

V prvem polčasu je imel City žogo več v svojih nogah in bil bližje zadetku, najbolj je Petra Čecha namučil David Silva s strelom z glavo. Kljub nekaterim obetavnim situacijam gledalci v prvih 45 minutah niso videli gola.

Sinje-modri so povedli v 62. minuti, ko je Yaya Touré z dolgo žogo zaposlil Sergia Agüera, Argentinec pa je efektno zaključil protinapad v dvoboju iz oči v oči z vratarjem. Veselje je trajalo slabih deset minut, po predložku Alex Oxlade-Chamberlain z desne je iz bližine izenačil Nacho Monreal.

V sklepnem obdobju rednega dela je bil boljši City, "meščani" so kar dvakrat zadeli okvir vrat: prvič po strelu Touréja z 18 metrov, drugič po skoku Fernandinha. Na drugi strani bi srečanje lahko odločil rezervist Danny Welbeck, meril je malce mimo vrat.

V podaljšku je Arsenal najprej zapretil v 97. minuti prek Roba Holdinga, v 101. pa prišel do drugega gola, ko je zmedo pred vrati Cityja po predhodnem predložku izkoristil Alexis Sánchez. Do konca so varovanci Pepa Guardiole pritiskali, lepo priložnost je imel Fabian Delph, toda izid se ni več spremenil.

FA Cup, polfinale:

Manchester City - Arsenal 1:2* (1:1, 0:0)
Agüero 62.; Monreal 71., Sánchez 101.

Chelsea - Tottenham 4:2 (2:1)
Willian 5., 43./11m, Hazard 75., Matić 80.; Kane 18., Alli 52.

* - po podaljšku

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.