Šport > Nogomet
1101 ogledov

Bodo Celje, Mura, Maribor in Olimpija Evropo lovili na Cipru?

NK Celje NK Maribor Profimedia
Evropska nogometna zveza pospešeno išče rešitve za kvalifikacijske tekme v Ligi prvakov in Ligi Evropa.

Čez nekaj dni se bo spet zagnala Liga prvakov, z njo tudi Liga Evropa. Izločilni boji obeh prestižnih klubskih tekmovanj bodo letos odigrani po specifičnem programu, ki ga diktira pandemija covida-19.

Liga prvakov se bo, potem ko bodo odigrani še preostali štirje povratni obračuni osmine finala, nadaljevala v portugalski Lizboni. Tam se bodo srečali vsi četrtfinalisti in odločili o letošnjem evropskem prvaku.

Liga Evropa se bo odvila v Nemčiji, obračune bodo gostili Köln, Düsseldorf, Duisburg in Gelsenkirchen. Finale Lige Evropa bi letos sicer moral gostiti poljski Gdańsk.

Milan Mandarić Razkril načrte Šport Mandarić po izgubljenem naslovu "popljuval" Celjane

A to so le tekme sezone 2019/20, na vrata pa že trka tekmovalno obdobje 2020/21. Nekatera državna prvenstva so se celo že začela, slovenska Prva liga TS bo spet aktivna od 12. avgusta. Uefa pa mora nato pod streho spraviti še številne kvalifikacijske tekme za Ligo prvakov in Ligo Evropa za prihodnjo sezono.

V evropskih pokalih bodo spet nastopali štirje slovenski klubi. Celje se bo preizkusilo v kvalifikacijah za Ligo prvakov; Maribor, Olimpija in pokalna zmagovalka Mura pa se bodo skušali prebiti v skupinski del Lige Evropa.

Nepopisno veselje Šport Konec 100-letne suše v knežjem mestu: "Noro, noro!"

Pandemija novega koronavirusa v Evropi še vedno povzroča hude težave pri potovanjih in množičnih prireditvah, zato je Uefa primorana iskati alternativne rešitve. In eden od možnih scenarijev je igranje na Cipru.

GSP stadion Nikozija | Avtor: Epa Epa

Tamkajšnji mediji poročajo, da je bila ciprska nogometna zveza že obveščena o takšni rešitvi in da sedaj spremlja razvoj situacije.

"Obvestili smo zdravstvenega ministra o raznih perspektivah, ki bi jih bilo treba premisliti. Možnost igranja kvalifikacijskih tekem v naši državi se je pojavila, ker se Ciper smatra za varno destinacijo v luči covida-19," so sporočili iz krovne ciprske nogometne organizacije.

Kvalifikacije za Ligo prvakov bi se morale začeti 18. avgusta, za Ligo Evropa pa 26. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice