Šport > Nogomet
1699 ogledov

V Celju slavijo

nogomet Celje - Olimpija
1/14
Saša Despot
V Celju slavijo prvi državni naslov.

Celjski nogometaši so prišli do svojega prvega državnega naslova. V zadnji tekmi sezone jim je za lovoriko zadoščal remi proti neposrednemu tekmecu. Dvoboj z Olimpijo se je končal z izidom 2:2.

Gostitelje je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Luka Kerin, sledilo je izenačenje, za novo vodstvo domačih pa je poskrbel najboljši celjski strelec v prvenstvu Dario Vizinger. S svojim drugim zadetkom je nato za napeto končnico poskrbel Timi Max Elšnik, kljub naletom gostov in protinapadom domačih pa se rezultat ni več spreminjal. Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je začelo rajanje na stadionu. 

Dogajanje v Celju si oglejte v galeriji.

"Noro, polno emocij. Za nas je bila težka tekma, izkazalo se je, da je točka dovolj. Vesel sem, da se nam je izšlo, do konca je bilo zanimivo in presrečni smo, da smo osvojili naslov prvakov. Pot je bila lepa, tudi takrat, ko smo se spotaknili, smo verjeli vase. Vizija je bila prava in fantje so tudi po razočaranjih stopili skupaj. Sreča pa je bila tudi na naši strani," je bil po dvoboju presrečen trener Celja Dušan Kosič.

Slabše volje so bili najzvestejši navijači Olimpije, ki so se zbrali pred stadionom. Obisk je bil namreč omejen zaradi koronavirusa.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice