Šport > Nogomet
290 ogledov

Celjani pobrali vse nagrade

Mitja Lotrič in Dario Vizinger Profimedia
Tudi individualna priznanja v rokah Celjanov.

Na odločilni tekmi letošnjega državnega nogometnega prvenstva v Celju so podelili tudi nagrade sindikata igralcev Spins. V glasovanju za najboljšega nogometaša prve lige v sezoni 2019/20 so izbrali Celjana Mitjo Lotriča, pa tudi trenersko nagrado je prejel celjski strateg Dušan Kosić.

Sindikat Spins je tokrat izbor najboljših pripravil že šestnajstič. Preko spleta so glasovali nogometaši 1. SNL, več kot 200 trenerjev, novinarji in 5255 navijačev. Skupaj so prejeli 5680 glasov, so sporočili prireditelji.

Zaradi ukrepov in posledic pandemije novega koronavirusa letos ni bilo prireditve Gala Spins XI, ki jo sicer tradicionalno izvede Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Zaradi predčasne prekinitve tekmovanj pa tokrat niso izvedli niti glasovanja za najboljše nogometaše 2. SNL in nogometašice 1. SŽNL.

Izbrali so tudi najboljšo enajsterico Spins XI za sezono 2019/20; v njej so po štirje nogometaši Olimpije in Celja, dva iz Mure in eden iz Aluminija. V najboljši enajsterici so:

  • vratar Matjaž Rozman (Celje)
  • branilci Matic Maruško (Mura), Miral Samardžić (Olimpija), Nemanja Jakšić (Aluminij) in Žan Zaletel (Celje)
  • vezisti Luka Bobičanec (Mura), Tomislav Tomić (Olimpija) in Luka Menalo (Olimpija)
  • napadalci Ante Vukušić (Olimpija), Mitja Lotrič (Celje) in Dario Vizinger (Celje).

Nagrade Spinsa za najboljše posameznike pa so prejeli Mitja Lotrič (Celje) za najboljšega igralca, Dario Vizinger (Celje) za najboljšega mladega nogometaša in Dušan Kosić (Celje) za najboljšega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice