Šport > Nogomet
3159 ogledov

Čeferin o pritisku in lekcijah med epidemijo

aleksander čeferin Profimedia
Nogomet še nekaj časa brez gledalcev.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je spregovoril za uradno spletno stran Uefe. "Med krizo, ki jo je povzročil koronavirus, smo bili pod velikim pritiskom, a smo naredili odličen posel ob vrnitvi nogometa na zelenice po Evropi. Vsi smo morali nekaj žrtvovati, Uefa na primer del naslednje sezone, da bi lahko nacionalne lige končale sezono 2019/20. Tu se je pokazala solidarnost in želja za kompromisom," je o obdobju, ki je za tri mesece zaustavilo nogomet dejal prvi mož Uefe.

"Kot krovna organizacija moramo misliti na dobrobit vseh nogometnih tekmovanj, ne gre le za evropske pokale. Mislim, da je bila ključna odločitev ta, da smo evropsko prvenstvo zelo zgodaj prestavili za leto dni. Takrat so vsi razumeli, da v nogometu obstajata enotnost in solidarnost. Od začetka sem verjel, da se bodo tekmovanja, ki so bila prekinjena v marcu, nadaljevala. Vedno morate biti optimistični, ko pa pride do krize, morate imeti pripravljen načrt."

Čeferin je še povedal, da bodo tribune zaenkrat še samevale: "Tudi naprej se bo igralo brez gledalcev, saj ne želimo ničesar tvegati. V tej krizi smo se naučili, kako smo ranljivi, vendar sem prepričan, da bomo iz vsega tega izšli močnejši in pametnejši."

Predsednik Uefe se je pohvalil še s finančno pomočjo, ki so jo dobile nacionalne zveze: "Naše članice so se spopadale z različnimi izzivi, sodelovanje pa je temeljni kamen naših aktivnosti. Zaradi tega smo že vnaprej izplačali 236,5 milijona evrov iz programa HatTrick, ki bo zvezam omogočil amortizirati finančne izgube, ki jih je povzročila epidemija koronavirusa."

Komentarjev 1
  • marsal22 20:53 21.julij 2020.

    fuzbal je glavna gospodarska panoga bedakov !

Sorodne novice