Šport > Nogomet
229 ogledov

Nič kaj spodbudna napoved Uefinega zdravnika

Skopje slovenska nogometna reprezentanca Epa
Vse kaže, da bodo tudi jesenske reprezentančne tekme minile pred praznimi tribunami.

Vodja medicinske komisije Evropske nogometne zveze (Uefe) Tim Meyer je v intervjuju za nemško tiskovno agencijo dpa povedal, da bodo jesenske tekme v ligi narodov in prijateljske reprezentančne tekme najverjetneje brez navijačev. To naj bi veljalo tudi v primeru, če bi bilo v posameznih državah kljub epidemiji novega kroronavirusa to dovoljeno.

Meyer je obenem priznal, da končne odločitve glede gledalcev vodstvo Uefe še ni sprejelo. Gotovo pa bodo morali prireditelji upoštevati protokole in navodila Uefe za izvedbo tekmovanj.

"Tekmovanja Uefe temeljilo na njenih pravilih. Tako nihče ne more dovoliti polnih tribun na teh tekmah navkljub priporočilom Uefe," je bil jasen Meyer in Srbijo ter Belorusijo označil kot državi, ki pripravljata tekme pred polnimi stadioni.

Meyer je vodil tudi posebno skupino, ki je pripravila stroge higienske protokole za začetek bundeslige sredi maja, ki so bile nekakšen model, po katerem so se nadaljevala tudi številna druga prvenstva po Evropi.

Dejal je, da bodo v Nemčiji ligaška tekmovanja gotovo še nekaj časa potekala pred praznimi tribunami. Po njegovih besedah to sicer ne more iti v nedogled, kljub temu pa še nekaj časa stadioni ne bodo polni in bodo veljale omejitve tudi za navijače.

Nemški zdravnik je pojasnil, da je zaradi zelo zapletenih in med državami neprimerljivih zdravstvenih razmer veliko lažje pripraviti tekmovanja zgolj na nacionalnih ravneh. To velja tudi za avgustovski tekmovanji v ligi prvakov na Portugalskem in evropski ligi v Nemčiji, ki bosta prav tako potekali v eni državi in z omejenim številom ekip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice