Svet
38675 ogledov

Neverjetno, Hrvaška odpira nočne klube v Zrćah

Zrće
1/11
Željko Mršić/PIXSELL
V prvem tednu julija odpirajo vrata klubi Kalypso, Papaya in Nomad, medtem ko klub Noa obratuje že zadnjih deset dni, poroča index.hr.

"Menimo, da je odprtje klubov to sezono ključno, da obdržimo kontinuiteto prihodov turistov in da bo lahko uspešna prihodnja sezona," je dejala Tea Cafuta, predstavnica klubov na plaži Zrće, kjer so imeli v določenih terminih tudi več kot 13 tisoč gostov.

V klubih ocenjujejo, da so predpisi in priporočila omogočajo varno odprtje te najbolj razvpite hrvaške plaže, kjer se sezona običajno začne že sredi maja. V zgorrnji galeriji slik si lahko ogledate, kakšne so zabave v Zrćah in kako prazna je plaža te dni. 

Na Hrvaškem so že nekaj časa odprti nočni klubi, zaradi česar je v Zagrebu prišlo do cele vrste okužb med mladimi. V Zrćah izpostavljajo, da so njihovi klubi na odprtem in zelo prostorni, zato omogočajo držanje fizične razdalje. (Kdor je kdaj bil v nočnem klubu, se lahko temu o fizični razdalji med osebami le nasmeji, op. a.). V Zrćah je sicer med gosti ogromno Angležev, kjer pa je epidemiološka situacija zelo slaba. Slovenija ima Veliko Britanijo na seznamu držav, kjer je epidemiološka slika zelo slaba, za vse, ki pridejo iz Velike Britanije, je predpisana 14-dnevna karantena. 

Klubi iz Zrć izpostavljajo, da je v Švici dovoljeno zbiranje tisoč ljudi v zaprtih prostorih, celo v Italiji, ki je bila med najbolj prizadetimi državami, pa so dovoljene prireditve na odprtem, če se upošteva fizična razdalja med ljudmi.

"Turisti, ki bodo letos obiskali hrvaško obalo, bodo v klubih v Zrćah enako varni kot na primer med nakupovanjem v trgovini, uporabo javnega prevoz, bivanjem v hotelu ali sončenjem na plaži. Klubi v Zrćah bodo upoštevali vse predpisane ukrepe in priporočila in pazljivo spremljali razvoj dogodkov. Kubi imajo natančno izdelan načrt, ki vključuje najprej strog nadzor vstopanja gostov z merjenjem temperature, spremljanje števila gostov po conah in podobno. Na vhodih vin v straniščih bodo razkužila, razkuževali bodo pulte in delovne površine ter celotni prostor, mize bodo razporejene dovolj narazen, zmanjšalo se bo število miz in stolov ..." izpostavljajo klubi in dodajajo, da so v rednih stikih z epidemiologi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • sam1 12:50 04.julij 2020.

    Spet nek dogovor s Kacinom ali kako že je rekel oni dan,ko je sanjal o dogovoru z Božinovićem,ali pa nam je spet javno lagal kot vedno do sedaj.....

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 17:38 29.junij 2020.

    dvojni kriteriji, pretirano pojavljanje in razlaganje na tv.... delajo si samo škodo. zaprite ali ne zaprite ni pomembno, držite se lastnih pravil ali pa odjebite, ker si delate nepopravljivo škodo. meni se za hr po domače j...., enako pa ne ...prikaži več grem niti zastonj na slo obalo, ker to kar ste včeraj kazali, pa je dejansko norčevanje iz slovencev.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:10 29.junij 2020.

    IDEMO U ZRĆE,JER SE MENI PRĆE.