Svet
88937 ogledov

Apokaliptični prizori s hrvaških plaž

Plaža Hrvaška morje zrće
1/2
Pixsell
Ukrepi ob epidemiji covida-19 so v hrvaških obmorskih krajih za seboj pustili pravo opustošenje. Dodaten udarec je dodatno zaostrovanje prihoda državljanov iz Bosne in Hercegovine. Makarska riviera zato praktično sameva.

Osrednja plaža v Makarski, bari, terase, ulice … Vse je prazno. Turiste je odpihnil koronavirus, piše hrvaški Index.

To je umor turizma v Makarski, poudarja Ante Matić, gostinec s tamkajšnje riviere, ki običajno med poletno turistično sezono živi predvsem na račun gostov iz Bosne in Hercegovine. Lani ob tem času je na tem območju dopustovali dvanajst tisoč gostov, danes jih je tam komaj dva tisoč.

Nič več ni težav z 'rezervacijami' najboljših kotičkov na plaži z brisačami, pravi tista peščica turistov, ki se tam nahaja.

Domačini pa tarnajo zaradi klavrnega začetka sezone in dodajajo, da bi jim vsak evro, marka ali kuna prišli prav: „Če so turisti iz Bosne prišli s sto markami, so jih sto tudi porabili, kdor je prišel s pet tisoč markami, je prav tako porabil vse!“

Dobršen del gostov iz BiH je nočitve rezerviral vnaprej, zato bodo morali gostitelji denar vračati, je povedal Tonči Lalič iz Makarske turistične organizacije.

Sameva tudi ena najbolj znanih plaž v Dalmaciji. Na plaži Zrće, kjer se običajno ob tem času tre mladih z vsega sveta, je danes kot na sodni dan. Gostov praktično ni, le sem ter tja se na obali najde kakšna brisača.

Plaža Hrvaška morje zrće | Avtor: Pixsell Pixsell

Komentarjev 26
  • francl12 15:58 29.junij 2020.

    TAKOJ ZAPRITE MEJO Z HRVAŠKO!!! USTAŠEM SE JE ZMEŠALO, DA ODPIRAJO MEJE!!! UKREPAJTE TAKOJ, NASLEDNJI TEDEN BO PREPOZNO!!!

  • francl12 15:58 29.junij 2020.

    TAKOJ ZAPRITE MEJO Z HRVAŠKO!!! USTAŠEM SE JE ZMEŠALO, DA ODPIRAJO MEJE!!! UKREPAJTE TAKOJ, NASLEDNJI TEDEN BO PREPOZNO!!!

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:31 28.junij 2020.

    Ni mi jasno zakaj skoz tisto Hrvaško valajo po medijih.Bilo vredu v Jugi,drugače pa umazano morje,smrdi po nafti in ne bom pozabil,ko so 2015 govorili kakšne kolone,sem šel v Kraljevico, prazna cesta,prazen kamp... .Tista okolica nič kaj posebnega,vse skupaj ena ...prikaži veča žalost... .Nič ne reklamirajo zelo lepe Italijanske obale,Grčijo,v MNE ni glih dosti okužb,Turčija... .To,ko pa grejo, ko so na meji zadrževane "kolone" so hrčki,ko delajo v tujini in ogromno število njih iz Slovenije.