Šport > Nogomet
354 ogledov

Imate okuženega igralca? Torej ste izgubili z 0:3!

koronavirus uefa nogomet Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) razmišlja o uvedbi bizarnega pravila, s katerim bi zajezili širjenje koronavirusa med udeleženci Lige Evropa in Lige prvakov.

Evrspski nogomet je pred velikimi izzivi, zato se krovna nogometna zveza na stari celini poigrava tudi z nekaterimi bolj radikalnimi predlogi za učinkovit boj zoper koronavirus in varno izvedbo kvalifikacijskih tekmovanj pod njenim okriljem v prihodnji sezoni.

Po poročanju Jutarnjega lista, ki se sklicuje na neimenovane vire blizu Hrvaški nogometni zvezi (HNS), naj bi Uefa razmišljala o pravilu, po katerem bi vse ekipe, za katere bi se izkazalo, da imajo v kadru okuženega igralca, kvalifikacijsko tekmo izgubile za zeleno mizo, nasprotniku pa bi se priznala zmaga s 3:0.

Če bi do takšnega scenarija prišlo v fazi tekmovanja, ko o napredovanju v naslednji krog odloča samo ena tekma, bi moštvo s prisotno okužbo avtomatično izpadlo iz tekmovanja.

Po predlogu, ki je v fazi razprave, bi morala moštva pred vsako tekmo testirati vse igralce in strokovni kader.

Gre za radikalen predlog, ki bi bil v praksi težko izvedljiv. Ob tem se poraja tudi logično vprašanje, kaj se zgodi, če je okužba prisotna v obeh moštvih? V enem najbolj zabavnih odzivov na to temo je nek navijač zapisal, da bo v tem primeru napredovala tista ekipa, kjer bodo okuženi prej okrevali.

Uefa je sicer v petek sporočila, da kljub zaostrovanju ukrepov in povečanemu številu novih okužb še ne razmišlja o spremembi načrtov za izvedbo zaključnega turnirja letošnje sezone Lige prvakov v Lizboni.

"Trenutno ni razloga za načrt B. A položaj vsak dan ocenjujemo in se prilagajamo. Ves čas smo v stiku s portugalsko nogometno zvezo in tamkajšnjimi oblastmi. Upamo, da bo vse v redu in da bo mogoče na Portugalskem organizirati zaključni turnir osmerice," so sporočili z zveze

Od četrtfinala bodo vse tekme lige prvakov potekale v Lizboni od 12. do 23. avgusta. Šlo pa bo le za eno tekmo in ne dve, kot je običajno.

V ligi prvakov so sicer neodigrane še štiri tekme, v četrtfinale elitnega tekmovanja pa so se že uvrstili Atalanta Josipa Iličića, Atletico Madrid Jana Oblaka, Leipzig Kevina Kampla in Paris Saint-Germain. Za ostala štiri mesta se potegujejo Real Madrid in Manchester City (Angleži po prvi tekmi vodijo z 2:1), Bayern in Chelsea (Nemci vodijo s 3:0), Lyon in Juventus (Francozi so v prednosti 1:0) ter Napoli in Barcelona (ekipi sta prvo tekmo odigrali neodločeno z 1:1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice