Svet
13924 ogledov

Skrajno resno opozorilo Svetovne zdravstvene organizacije

Koronavirus, Brazilija Profimedia
Če pride do drugega vala epidemije, bi lahko umrli milijoni, se glasi novo opozorilo Svetovne zdravstvene organiazcije (WHO).

Če pride do drugega vala epidemije z novim koronavirusom, bi lahko umrli milijoni ljudi, je danes opozoril predstavnik Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) in pri tem dodal, da se je smrtonosna pandemija doslej obnašala natanko tako, kot so predvidevali strokovnjaki WHO. 

"Aktualno pandemijo lahko primerjamo s špansko gripo, ki se je obnašala natanko tako kot covid-19: poleti se je umirila, potem pa zopet močno udarila septembra in oktobra ter ob drugem valu zahtevala 50 milijonov smrti," je za CNN opozoril zdravnik Ranieri Guerra, pomočnik generalnega direktorja WHO. 

Njegovo opozorilo prihaja po tem, ko se nekatere države zlasti v Evropi pa tudi širše po svetu odločajo za rahljanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. 

Glede na podatke Worldometers je doslej na svetu zabeleženih več kot 9,7 milijonov bolezni covid-19. Skupno je zaradi novega koronavirusa umrlo skoraj 500 tisoč ljudi. Največje število smrtnih primerov imajo Združene države Amerike, kjer je umrlo 126 tisoč ljudi, sledi Brazilija s 55 tisoč žrtvami in Velika Britanija s 43 tisočimi. 

Hrvaška obala Covid-19 Svet Kako varno je iti na dopust na Hrvaško

Svarilo WHO Evropi 

Regionalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge je medtem včeraj opozoril, da se število novih okužb spet povečuje v 30 državah, je poročala STA.

Kluge je pojasnil, da je to prvi porast okužb v Evropi na tedenski ravni po več tednih. Je pa dodal, da so se države kot Nemčija, Španija, Poljska in tudi Izrael hitro odzvale na nevarne izbruhe. 

"Kjer so se pojavili novi izbruhi, so te hitro in ciljno zajezili, to so dobre novice," je povedal o odzivu oblasti.

Potovanja in covid-19 Covid-19 Svet Nova raziskava glede mask podala te odgovore

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 14:17 29.junij 2020.

    Komu je cilj,da se Evropo osiromaši,in da pade vrednost euru?

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 07:41 27.junij 2020.

    BLA BLA BLA BLA BLA... SMRT SMRT SMRT.....BLA BLA.... UMRLO BOMO.....SLIKE GROBOV.....BLA BLA BLA...SLIKE KRST.......BLA BLA BLA.....DRUGI VAL.......BLA BLA BLA

  • Waltter 02:37 27.junij 2020.

    No za tele iz WHO bi bilo higienicno in primerno da naredijo harakiri, pa naj zacnejo od ponedeljka dalje vsak dan po kakih 100. Je pa dodal, da so se države kot Nemčija, Španija, Poljska in tudi Izrael hitro odzvale ...prikaži več na nevarne izbruhe - ah kaksno sprenevedanje vse te drzave lazejo zaradi tega ker je cas dopustov in ker bi bilo prevec ljudi na borzi.