Šport > Nogomet
1784 ogledov

Kosič med slavjem napovedal možnost odhoda najboljših

Dušan Kosič Profimedia
V Angliji poteka veliko slavje Rdečih, saj je Liverpoolu po 30 letih le uspelo osvojiti državni naslov... medtem pa je slovensko Celje na naslov čakalo kar 100 let!

Po zadjnem sodniškem žvižgu Slavka Vinčića je Celje zagorelo v plamenih številnih bakel, rezervisti so stekli na igrišče ter se pridružili soigralcem pri velikem slavju, avtor velikega slovenskega nogometnega čuda pa je padel na kolena ter zajokal od sreče.

Dušan Kosič je velik del svoje igralske kariere preživel pri svoji Olimpiji, nekaj časa je bil celo njen trener, po srcu je stoodstotni Ljubljančan, zdaj pa se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino celjskega nogometa.

"Sanjali smo o tem in zdaj to tudi dosegli. Vse je rdeče zaradi bakel, celo Celje gori. Kaj naj vam rečem? Noro!" je bil po tekmi navdušen Kosič.

Dušan Kosič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Presrečni smo, da smo osvojili naslov. Ni nam bilo lahko. Nekajkrat smo se na tej poti tudi spotaknili, a smo vedno verjeli v našo vizijo. Tudi po razočaranjih smo s fanti stopili skupaj, pridno trenirali in verjeli, da smo dobri. Imeli smo sreče, toda brez tega ne gre, ves čas pa smo imeli občutek da za nas navija celotna Slovenija."

"Olimpiji želim vse dobro. Verjamem, da mi noben Ljubljančan tega, da je Olimpija zaradi Celja ostala brez naslova, ne bo zameril. Moram biti iskren in priznati, da sem bil v zadnjih dneh deležen dobrih želja s strani številnih Ljubljančanov. Nobene zlobe nisem občutil. Ni bilo nobenih težav. Upam, da jih tudi v prihodnje ne bo," je izjavil trener, ki je bil tudi izbran za najboljšega v Sloveniji.

Dušan Kosič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Bil sem proglašen za trenerja leta, to je ogromna čast, saj do sedaj nisem bil niti nominiran. Zdaj, ko sem osvojil to nagrado ter postal prvak, lahko končno rečem, da sem pravi trener. Moji fantje so bili ti, ki so iz mene naredili trenerja. Vesel sem, da jih imam. Vesel sem, da so pokazali, česa so sposobni, da so dokazali, da niso poraženci, kot so nas mnogi opisali po nekaterih spodrsljajih. Zdržali smo in zasluženo prišli do naslova."

Kljub evforiji po naslovu, na katerega je mesto Celje čakalo kar 100 let, pa Kosič ostaja trdno na tleh in se zaveda, da je pred vrati prestopni rok, v katerem pa bo težko zadržal vse svoje največje zvezde.

Dušan Kosič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Mnogi fantje, ki igrajo pri nas, si zaslužijo boljše pogoje, ki pa jih pri Celju preprosto ne bodo mogli dobiti. Igranje v Evropi sicer predstavlja velik izziv, da klub nekaj zasluži, da naredi nekaj več. Jasno pa je, da se ne moremo primerjati s klubi, ki lahko preprosto plačajo več. Zavedamo se, da imamo nogometaše, katerim je cena skočila izven celjskih zmožnosti. Po drugi strani pa imamo svoje adute, saj smo dokazali, da se v Celju odlično dela ter da igralci tu lahko zelo napredujejo," je zaključil Kosič.

Nepopisno veselje Šport Konec 100-letne suše v knežjem mestu: "Noro, noro!" Mitja Lotrič in Dario Vizinger Najboljši Šport Celjani pobrali vse nagrade nogomet Celje - Olimpija Prvaki! Šport V Celju slavijo Luka Kerin Odločitev Šport Po pravi drami prvi naslov za Celje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.