Šport > Nogomet
240 ogledov

Olimpija s točko iz Fazanerije, Domžale že varne

Mura Olimpija sobotainfo.com
S tekmami v Murski Soboti, Kidričevem in Sežani se je sklenilo 34. kolo Prve lige Telekom Slovenije.

Nogometaši Olimpije tudi po 34. kolu državnega prvenstva ostajajo na prvem mestu. V Murski Soboti so proti Muri osvojili točko (1:1), s katero so lahko povsem zadovoljni. In to zaradi dveh razlogov. Prvi je, da bodo, če bodo v naslednjem krogu doma premagali sežanski Tabor, prvaki tudi v primeru neodločenega izida v zadnjem krogu v Celju, drugi pa, da je bila Mura v dvoboju boljša. Ljubljančane je reševal vratar Nejc Vidmar, ubranil je vrsto nevarnih strelov motiviranih Sobočanov, ki so večji del tekme prevladovali na igrišču.

Že na začetku se je videlo, da si obe ekipi želita poln izkupiček. Mura jih je želela osvojiti z napadalno, oslabljena Olimpija, ki je igrala brez Mirala Samardžića in Stefana Savića, pa s taktično, zanjo neznačilno bolj zaprto igro, v kateri so se zanašali predvsem na prekinitve. Domači so prvo priložnost prek Luke Šušnjare zapravili, Ljubljančani pa svoje ne. V sedmi minuti je Endri Çekiçi izvedel prosti strel z leve strani, Daniel Kamy pa je z glavo poslal žogo v mrežo. Prekmurci so zahtevali prekršek v kazenskem prostoru, toda sodnik Andrej Žnidaršič se s tem ni strinjal.

A igralce Mure prejeti gol ni presekal. Uprizorili so pritisk proti vratom gostov, Nejc Vidmar je prvi strel Amadeja Maroše še ubranil, v 29. minuti pa je bil nemočen, Maroša se je sprehodil skozi nezanesljivo ljubljansko obrambo, nato pa mimo vratarja poslal žogo v mrežo. Domači so bili bili boljši tudi po izenačenju, lahko bi dosegli še kakšen zadetek, Maroša je bil stalna nevarnost za Ljubljančane, toda izid se do odmora ob polčasu ni spremenil.

Drugi del se je začel tako kot prvi, že v prvem napadu se je v priložnosti znašel Šušnjara, a je Vidmar dobro posredoval. V 54. minuti je na sceno spet prišel Maroša, potem ko je spodrsnilo Kamyju, je sam stekel proti vratom tekmecev, vendar ni streljal, odločil se je za podajo Šušnjari, ki pa jo je s požrtvovalnim padcem pod noge prestregel Denis Šme. Po nekajminutnem zatišju je gledalce v 66. minuti gledalce spet na noge dvignil Tomi Horvat, a je streljal čez gol, nekaj minut pozneje je na podobno mesto z glavo poslal Matic Maruško.

Zelenobeli so v zadnjem delu vzpostavili ravnotežje, prave priložnosti si sicer niso priigrali, je pa moral domači vratar Matko Obradović dvakrat resno posredovati, ko sta mu s streli od daleč zagrozila Çekiçi in Timi Max Elšnik. Zadnji priložnosti na tekmi sta se v zadnji minuti rednega dela in v sodnikovem podaljšku ponudili Kaiju Cipotu in Horvatu. Po kotu so na Cipota tekmeci nanj pozabili, toda mladi napadalec je streljal mimo gola, Vidmar, najboljši posameznik tekme, pa je v zadnjih trenutkih še enkrat dobro posredoval po strelu Horvata.

maribor Prva Liga Šport Dva zaporedna poraza streznila Mariborčane

Aluminij NK Domžale | Avtor: Facebook Facebook

Aluminij je pred dnevi po gostujoči zmagi nad tedaj vodilno Olimpijo dodobra začinil končnico elitnega slovenskega ligaškega tekmovanja. Na današnjem domačem obračunu je po prvem polčasu kazalo, da bo na kolena položil tudi v tej sezoni zelo blede Domžale. Po vodstvu z 2:0 pa je v drugem polčasu povsem popustil, gostujoča zasedba pa je po poletni predstavi uprizorila prvovrsten preobrat in slavila (2:5).

Izbranci gostujočega trenerja Dejana Đuranovića so spodbudno začeli dvoboj v Kidričevem, že v peti minuti so izpeljali bliskovit polprotinapad, po strelu Arnela Jakupovića nekoliko z desne strani pa se je izkazal domači vratar Luka Janžeković. Uvodoma dokaj rezervirani izbranci domačega trenerja Slobodana Gruborja so med 15. in 17. minuto izpeljali dve enostavni akciji, obe pa so zaključili na najboljši možni način. Strelec obeh golov je bil 27-letni Hrvat Ante Živković, obakrat pa je v polno zadel po dveh "naravnost perfektnih" podajah Aljaža Ploja in Marcela Čermaka z leve strani.

Domžalčani so po dveh prejetih golih v slabih dveh minutah do konca prvega polčasa "tavali" po igrišču. Kidričani so si v 25. minuti znova prigrali lepo priložnost, ko je po kotu z desne strani Luka Petek sprožil močan strel z glavo, z bravurozno obrambo pa se je izkazal gostujoči vratar Grega Sorčan in preprečil še večjo zadrego svojih soigralcev. V končnici prvega polčasa so si tudi izjemno bledi gosti priigrali priložnost za gol, po močnem strelu Zenija Husmanija z 20 metrov pa je bil na pravem mestu Janžeković.

V drugi polovici dvoboja so v prvem polčasu povsem izgubljeni Domžalčani na Dravskem polju uprizorili prvovrsten preobrat. V drugi minuti nadaljevanja je Sven Šoštarič Karić poslal globinsko žogo v domači kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Matej Podlogar in znižal na 1:2, le šest minut kasneje pa je po predložku Andraža Žiniča z desne strani po strelu z glavo zadel še rezervist Predrag Sikimić in izenačil na 2:2.

A Đuranovićevi varovanci se s tem niso zadovoljili. V 62. minuti je po podaji z leve strani domači vratar Janžeković naredil grobo napako in izpustil žogo, "darilo" pa je izkoristil Jakupović in svoje soigralce popeljal v vodstvo s 3:2. Le osem minut kasneje se je isti igralec odlično znašel v domačem kazenskem prostoru in z natančnim in močnim strelom dosegel še drugi gol na tekmi za vodstvo s 4:2. Igra domačih nogometašev je v nadaljevanju povsem razpadla, kar so gosti izkoristili v 81. minuti, ko je Sikimić - po podaji Podlogarja - po natančnem strelu z dvanajstih metrov povišal na 5:2.

Nardin Mulahusejnović Odhod Šport Nogometaš Maribora že zapustil štajersko prestolnico

Tabor Sežana Rudar Velenje | Avtor: Facebook Facebook

Tekma med ekipama Tabora in Rudarja v Sežani ni odločala o ničemer pomembnejšem, zato sta trenerja nekaterim svojim igralcem privoščila odmor. Nogometaši so se sicer trudili, pokazali željo, a posebej kakovostna tekma ni bila. Sežanci so izkoristili eno od svojih redkih priložnosti, s tem pa prišli do tretje zaporedne zmage v prvenstvu (1:0).

Velenjčani so se praktično v prvem resnejšem napadu tekmecev tekmecev oddaljili od želje, da po 33 tekmah vendarle pridejo do prve zmage v sezoni. Gol so prejeli v sedmi minuti, ko je Leon Sever sprožil udarec z 16 metrov, žoga je zadela vratnico in se odbila do neoviranega Marka Krivičića, ki jo mu ni bilo težko spraviti za hrbet vratarja Mateja Radana. To je bila edina priložnost Sežančanov v prvem polčasu, dve polpriložnosti pa so imeli gosti, Aljaž Krefl je žogo poslal čez gol, strel Sanjina Lelića pa je bil premalo močan, da bi povzročil težave domačemu čuvaju mreže Arianu Renerju.

Na začetku drugega dela so nogometaši iz Šaleške doline zagospodarili na igrišču, v 50. minuti gostujoči branilec Adam Vošnjak po kotu žogi ni našel poti v mrežo, Renerja ni uspel premagati niti Krefl, Mateo Panadić je v kazenskem prostoru najprej okleval s strelom, deset minut pred koncem mu je strel blokiral še Azinović. To pa je bilo ob nekaj protinapadih domačih, v 87. minuti se jim je v enem napadu priložnost ponudila kar trikrat, tudi vse, kar so videli maloštevilni gledalci, ki so kljub dejstvu, da domači klub vstopnic ni prodajal, prišli na stadion.

Prva liga TS, 34. kolo:

Mura - Olimpija 1:1 (1:1)
Maroša 29.; Kamy 7.

Aluminij - Domžale 2:5 (2:0)
Živković 15., 17.; Podlogar 48., Sikimić 54., 81., Jakupović 62., 69.

Tabor Sežana - Rudar Velenje 1:0 (1:0)
Krivičić 7.

Celje - Triglav Kranj 2:2 (0:1)
Koritnik 46., Kadušić 64.; Milanović 2., Rogelj 55.

Bravo - Maribor 0:3 (0:0)
Zahović 53., Tavares 69., Bajde 82.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 66
2. Celje 65
3. Maribor 61
4. Aluminij Kidričevo 54
5. Mura 52
6. Bravo Ljubljana 45
7. Tabor Sežana 43
8. Domžale 40
9. Triglav Kranj 32
10. Rudar Velenje 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice