Šport > Nogomet
556 ogledov

Celje skočilo pod vrh, Domžale v mirnih vodah

Domžale : Tabor Sežana Profimedia
Nogometaši ljubljanskega Brava so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (1:0), medtem ko so Domžale premagale CB 24 Tabor Sežano z 2:1 (0:0).

Domžalčani so po slavju v Fazaneriji vpisali novo pomembno zmago, s katero so se na lestvici prebili pred današnjega tekmeca na sedmo mesto. Domžalam, ki so dobile sploh prvi dvoboj s Taborom v sezoni, je tri točke globoko v sodniškem dodatku zagotovil Senijad Ibričić s prostega strela.

Domžale : Tabor Sežana | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri obeh ekipah je manjkalo nekaj nogometašev, pri domačih Nikola Vujadinović, Marco Da Silva, Gregor Sikošek, Jošt Urbančič, Mattias Käita in Tilen Klemenčič, pri gostih pa Denis Koauao, Marko Ristić in Mario Zebić, poškodovan je Dino Stančič, odšel pa je Rodrigue Bongongui.

Prvi polčas je minil brez zadetkov, čeprav so predvsem domači veliko poskušali, a bili nenatančni. V 29. minuti je Zeni Husmani zgrešil od daleč, v 33. se je izkazal David Šugić po prostem strelu Arnela Jakupovića, ta je v 45. minuti poskusil še iz bližine, vendar je Šugić žogo ujel, vmes pa je bil v 39. minuti nevaren še Senijad Ibričić. Gosti pa so nevarneje zagrozili v 14. minuti po strelu Leona Sevra in v 17. po poskusu Kevina Doukoureja Grobryja.

Domžale : Tabor Sežana | Avtor: Profimedia Profimedia

Po ne posebej razburljivem uvodu v drugi polčas pa so v 65. minuti povedli domači nogometaši, potem ko je Matic Fink, ki je tik pred tem vstopil v igro, podal z leve strani v osrčje kazenskega prostora, tam pa je z glavo zadel Jakupović in dosegel sedmi zadetek sezone. Isti igralec je sprožil tudi v 72. minuti, a je bil premalo natančen, minuto zatem pa je Šugić posredoval po Ibričićevem poskusu iz bližine.

V 76. minuti je na drugi strani z glavo za malce zgrešil Marko Krivičić, ta pa je nato zgrešil še s strelom malce zunaj kazenskega prostora. V 87. minuti pa so se Sežanci razveselili izenačenja, potem ko je žogo po podaji z desne strani z volejem v mrežo pospravil Fahd Ndzengue.

Domžale : Tabor Sežana | Avtor: Profimedia Profimedia

V peti minuti sodniškega dodatka pa so Domžalčani prišli do zmagovitega zadetka, njegov avtor je bil Ibričić, ki je zadel s prostega strela. To je bil njegov deseti gol sezone.

Domžale bodo v 32. krogu v torek gostovale Celju, Tabor pa bo dva dni pozneje gostil Maribor.

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Pospeh, Skok.
* Strelci: 1:0 Jakupović (65.), 1:1 Ndzengue (87.), 2:1 Ibričić (90.).
* Domžale: Mulalić, Makovec (od 64. Fink), Šoštarič Karić, Ilić, Žinič, Svetlin (od 64. Kim), Husmani, Ibričić, Vuk (od 21. Podlogar), Jakupović (od 86. Pišek), Sikimić (od 85. Vuklišević).
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Nemanič, Azinović, Serge, Mihaljević, Doukoure, Krivičić, Salkić (od 82. Horvat), Sever (od 82. Laukžemis), Babić (od 90. Vukelić), Stevanović (od 61. Ndzengue).
* Rumeni kartoni: Stevanović, Nemanič, Sever, Mihaljević, Babić, Azinović.
* Rdeči karton: /.

 

Celje spet tik pod vrhom

V Šiški sta se še zadnjič v sezoni pomerili ekipi, ki sta po eni strani najprijetnejši presenečenji sezone, po drugi pa sta se na prejšnjih treh obračunih razšli z 2:2.

Tokrat pa se je ta niz prekinil, po boljšem drugem polčasu so zmagali Celjani, ki so hkrati Bravu zadali sploh prvi poraz v letu 2020. Celjani so se po 16. zmagi vodilni Olimpiji, ki ima tekmo manj, približali le na točko, Bravo pa po 12. porazu ostaja na varnem šestem mestu.

Ljubljančani, bili so brez Andraža Kirma, so dobili prvi polčas, potem ko so zadeli že v šesti minuti. Z bele pike - najstrožjo kazen so dobili domači zaradi prekrška nad Baturino - je bil uspešen Aljoša Matko, ki je zadel svoj enajsti gol sezone.

Tudi sicer so bili domači, ki so pozneje še enkrat zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, konkretnejši, v enajsti minuti so merili čez gol, izjemno priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Sandi Ogrinec z devetih metrov zadel vratnico.

Celjani, ki so pogrešali Žana Benedičiča, Dušana Stojinovića, Žana Flisa, Josipa Ćalušića, Karla Plantaka in Roka Štrausa, so še najnevarneje zagrozili v 15. minuti, ko je Mitja Lotrič po kotu z desne sprožil z roba kazenskega prostora in za malenkost zgrešil cilj.

So pa Celjani znova zagrozili že v 47. minuti, ko je z glavo za malo zgrešil Ivan Božić. Obe ekipi sta pozneje prišli do nekaj strelov, ki pa so bili nenatančni, v 61. minuti pa je Lotrič v padcu žogo poslal mimo leve vratnice iz bližine.

Isti igralec pa je v 65. minuti dosegel svoj 16. gol sezone. Dario Vizinger je z leve podal na drugo stran kazenskega prostora, Lotrič pa je nato zadel z diagonalnim strelom. Vizinger je z enajsto podajo prevzel vodstvo med podajalci, eno manj ima prav Lotrič.

V 67. minuti je Jakob Novak sprožil močno s 30 metrov, a malce premalo natančno, v 72. je Luka Kerin zgrešil z glavo iz bližine, v 74. pa je podobno iz še lepšega položaja storil Vizinger.

V 76. minuti je na drugi strani močno, a preveč po sredini meril David Brekalo, dve minuti zatem pa je novo izvrstno celjsko priložnost iz bližine zapravil še Božić oziroma je dobro posredoval Igor Vekić.

V 82. minuti pa so Celjani prišli do preobrata, potem ko je zadel Vizinger z diagonalnim strelom malce z leve in dosegel svoj 20. gol sezone, s čimer je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

Štiri minute pozneje se je izkazal Matjaž Rozman z obrambo po nevarnem Ogrinčevem strelu, v 89. minuti je Denis Marandici v zadnjem trenutku blokiral strel domačih, v drugi minuti sodniškega dodatka pa je Baturina zadel prečko vrat Celjanov.

Bravo bo v 32. krogu v sredo gostoval v Kidričevem, Celje pa bo dan prej gostilo Domžale.

* Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Klančnik, Gabrovec.
* Strelci: 1:0 A. Matko (6./11 m), 1:1 Lotrič (65.), 1:2 Vizinger (82.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Agboyi, Ogrinec (od 90. Mensah), A. Matko (od 85. Abdurahimi), Kramarič (od 81. Primc), Nukić, Baturina.
* Celje: Rozman, Marandici, Travner (od 46. Pungaršek), Zaletel, Kadušić, Štravs, Novak (od 90. Antanavičius), Lotrič, Kerin, Božić (od 90. Brecl), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Baturina, Nukić, Abdurahimi, Agboyi; Travner, Božić.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice