Šport > Nogomet
1533 ogledov

Bravo ponižal Olimpijo! Odjeknila je petarda!

NK Olimpija : NK Bravo Profimedia
Nogometaši Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB 24 Taboru Sežani z 0:2 (0:0), medtem ko so Domžale v Velenju premagale domači Rudar s 3:2 (1:0). Za pravo blamažo pa je poskrbela Olimpija, ki je izgubila z Bravom 0:5 (0:4).

Olimpija je po slovesu Safeta Hadžića tokrat igrala po napotkih Nikice Milenkovića. Toda ekipa, ki naj bi v četrtek dobila novega stratega, je tokrat v prvem polčasu delovala povsem raztreseno. Ob odsotnosti kaznovanega Anteja Vukušića jih je letos še neporažena ekipa Dejana Grabića že v prvih 25 minutah povsem razbila in jim zabila štiri zadetke.

Razigrani Bravo je tako lahko hitro vpisal peto zaporedno zmago in se utrdil na šestem mestu, Olimpija pa je kljub sedmemu porazu zdržala prvo mesto na lestvici, a druga zaporedna ničla je zagotovo skrb za ljubljanske navijače.

NK Olimpija : NK Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

Še preden sta ekipi izvedli kakšno nevarnejšo akcijo, si je prepono poškodoval Eric Boakye. Hitro je bilo jasno, da ne bo mogel nadaljevati, a domačim ni uspelo pravočasno v igro poslati Jana Andrejašiča. Prekinitve igre namreč ni bilo, kar je številno močnejši Bravo izkoristil. Z leve strani je podal Almin Kurtović, pred golom pa je bil najspretnejši Aljoša Matko.

Toda rumeni iz Šiške so hitro zadeli tudi ob enakem številu igralcev. V 18. minuti je Aljoša Matko po lepi podaji Sandija Ogrinca vtekel v kazenski prostor, oddal žogo na svojo levo do Roka Baturine, ki je zadel za 2:0. V 20. minuti pa so zagrozili tudi domači, Stefan Savić pa je iz ugodnega položaja iz bližine žogo poslal čez vrata.

NK Olimpija : NK Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

Česar niso izkoristili zeleno-beli, pa so napadalno zelo konkretni rumeni v 22. minuti. Spet je zadel Baturina, in sicer z nizkim strelom z roba kazenskega prostora. Baturina je na osmih tekmah v slovenski ligi dosegel že osmi gol. Nejc Vidmar je malce zatem ustavil poskus Martina Kramariča, a je slednji že v 25. minuti - po podaji Baturine - znova prerešetal neprepoznavno obrambo Olimpije in zadel že za 4:0, kar je bil tudi izid polčasa.

V drugem polčasu je Andrejašič v 49. minuti sprožil od daleč, zadel Romana Bezjaka, žoga pa je za malo zletela mimo vrat. Olimpija je v tem delu igre pokazala drugačen obraz, a so gosti, ki so se razumljivo osredotočali na protinapade, dobro zapirali dohode v nevarne cone. V 71. je sicer Bezjak že obšel Igorja Vekića, a mu je pri strelu nato spodrsnilo.

NK Olimpija : NK Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

V 77. minuti je nevarno od daleč sprožil Stefan Savić, Vekić pa je s konicami prstov toliko spremenil smer žogi, da je ta zadela prečko. V 86. minuti pa je še Bezjaku strel obranil Vekić z novo dobro reakcijo, slednji pa je nato ustavil še poskus Harisa Kadrića. V 90. minuti pa je piko na i visoki zmagi Brava postavil Aljoša Matko s svojim drugim golom na tekmi.

Olimpija bo v 29. krogu v nedeljo gostovala v Domžalah, Bravo pa bo dan prej gostil Muro.

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Pospeh in Mikača.
* Strelci: 0:1 A. Matko (13.), 0:2 Baturina (18.), 0:3 Baturina (22.), 0:4 Kramarič (25.), 0:5 A. Matko (90.).
* Olimpija: Vidmar, Samardžić, Boakye (od 13. Andrejašič), Bagnack, Jurčević (od 46. Pavlović), Tomić, Ostrc, Savić, Menalo (od 64. Kadrić), Čekiči (od 46. Elšnik), Bezjak.
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj (od 69. Abdurahimi), Agboyi, A. Matko (od 90. Kancilija), Kramarič, Ogrinec, Nukić, Baturina (od 82. Kirm).
* Rumena kartona: Samardžić; Trontelj.
* Rdeči karton: /.

Domžalam derbi začelja

Nogometaši Domžal so končno zabeležili prvo prvenstveno zmago v letu 2020. V derbiju začelja so ugnali zadnjeuvrščeni Rudar, ki je tako še naprej brez zmage v vsej sezoni. Zmaga Domžalčanov pomeni uspešen - vsaj rezultatski - debi Dejana Djuranovića, ki je na njihovi klopi med tednom zamenjal Andreja Razdrha.

Čarobne palice sicer nima, nekaterih pomanjkljivosti v ekipi še ni odpravil, glede na dejstvo, da mu je manjkalo veliko standardnih igralcev prve enajsterice, pa so njegovi varovanci vendarle storili korak naprej, vsaj kar se tiče posesti žoge, agresivnosti in učinkovitosti. Korak naprej pa so storili tudi na prvenstveni razpredelnici, na osmem mestu so vsaj začasno prehiteli Triglav.

Vprašanje pa je, kako bi se tekma končala, če bi Mićo Kuzmanović že po 30 sekundah izkoristil priložnost, ki se mu je ponudila. Po levi strani kazenskega prostora je sam prišel pred vratarja Ajdina Mulalića, ki je dobil medsebojni dvoboj ena na ena.

Drugi ključni trenutek tekme se je zgodil v osmi minuti, ko so domači tekmecem vodstvo praktično podarili. Mladi Gašper Jovan je z glavo podajal žogo vratarju Mateju Radanu, a je pred njim do žoge prišel Matic Fink in jo poslal v mrežo.

Po doseženem zadetku so se gostje sprostili in prevzeli pobudo. Veliko so poskušali s streli od daleč, predvsem Arnel Jakupović, toda rezultat se do odhoda v slačilnice ni spremenil, lahko pa bi se v 29. minuti, ko je Mulalić obranil nevaren strel Jovana.

NK Domžale | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem delu se kaj dosti na igrišču ni spremenilo. Domžalčani so povišali vodstvo v 53. minuti, ko je natančno izvedel prosti strel Senijad Ibričić, nekaj zaslug za gol pa si lahko pripiše tudi Predrag Sikimić, ki je pred golom oviral pogled vratarja.

Na 3:0 je v 62. minuti z lepim strelom z 20 metrov povišal Matej Podlogar, za gol je potreboval dobro minuto na igrišču, na igrišče je z rezervne klopi prišel tik pred njim.

Djuranović je po visokem vodstvu zagotovo menil, da je delo opravljeno. A mu je kmalu zatem živce začel parati Mulalić. Junak prvega polčasa se je najprej preveč poigraval, njegovo podajo je prestregel Mateo Panadić in ga z lobom premagal.

To pa ni bila edina napaka domžalskega vratarja. V končnici tekme je po kotu izpustil žogo iz rok, praktično na noge Sandru Jovanoviću, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. V sodniškem dodatku bi lahko Rudar izenačil, toda Sanjin Lelić je iz ugodnega položaja streljal mimo gola.

Velenjčani bodo v 29. krogu v nedeljo gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo gostili Olimpijo.

* Stadion ob jezeru, brez gledalcev, sodniki: Matković, Kordež in Skok.
* Strelci: 0:1 Fink (8.), 0:2 Ibričić (53.), 0:3 Podlogar (62.), 1:3 Panadić (63.), 2:3 Jovanović (89.).
* Rudar: Radan, Jovan, Pavlović, Lelić, Trifković, Koprivnik (od 58. Panadić), Kuzmanović, Radić (od 58. Jovanović), Filipović, Džinić, Pušaver.
* Domžale: Mulalić, Vuklišević, Ibričić, Fink (od 78. Žinić), Makovec, Jakupović (od 68. Mavretič), Ilić, Sikimić, Svetlin (od 78. Dohyun), Vuk (od 60. Podlogar), Husmani.
* Rumeni kartoni: 

Nov poraz Aluminija

Tako Aluminij kot Tabor sta bila do danes še brez točke na tekmah po koronski krizi. Črni niz pa so prekinili Kraševci, ki so znali kaznovati novi napaki domače obrambe in prvič v sezoni ugnati Kidričane. Tabor se je z deveto zmago utrdil na sedmem mestu, Aluminij pa po devetem porazu, tretjem zapovrstjo, ostaja peti.

Ekipi v prvem polčasu nista blesteli, kar zadeva všečnost predstave. Priložnosti je bilo za vzorec, po ena resnejša na vsaki strani. Pri domačih je v 19. minuti Mihael Klepač za malo zgrešil s strelom z glavo, pri gostih, ki so med drugim pogrešali kaznovane Leona Severja, Stefana Stevanovića in Maria Zebića, pa je v 40. Dino Stančič s strelom malce z desne zadel bližnjo vratnico.

Stančič je imel tudi prvo priložnost v drugem delu, v 51. minuti je prišel pred Luko Janžekoviča malce z desne, Aluminijev vratar pa je dobil ta dvoboj. Na drugi strani je z leve zgrešil cilj Jure Matjašič v 55. minuti.

Tabor Sežana : Aluminij | Avtor: Profimedia Profimedia

V 63. minuti je Mario Babić meril od daleč, a preveč po sredini, osem minut pozneje pa se je slednji vpisal med strelce, ko je zadel s 15 metrov po podaji s peto Rodrigueja Bongonuija, ki se je tako kot Marko Ristić in Erik Salkić vrnil v ekipo Tabora.

V 80. minuti si je Aluminijeva obramba privoščila novo napako, Ivan Kontek je z glavo žogo slabo oddal nazaj proti vratarju, prestregel jo je Stančič in z lobom zadel za 2:0. Zatem je imel še eno priložnost Babić, že v sodniškem dodatku pa še Marko Vukelić, čigar strel je Janžekovič lepo obranil.

Kidričani bodo v 29. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Tabor pa dan prej v Celju.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik in Kovačič.
* Strelca: 0:1 Babić (71.), 0:2 Stančič (80.).
* Aluminij: Janžekovič, Pantalon (od 75. Vrbanec), Kontek, Petek, Klepač (od 81. Pečnik), Jakšić, Muminović, Šaka (od 75. Čermak), Matjašič (od 81. Štor), Vrdoljak, Flakus Bosilj (od 62. Živković).
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Nemanić, Krivičić, Grobry Doukoure (od 90. Specogna), Mihaljević, Kouao (od 90. Horvat), Babić (od 86. Vukelić), Stančič, Bongongui (od 83. Laukžemis).
* Rumena kartona: Vrdoljak, Jakšić.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 2
  • Avatar Perriella
    Perriella 00:57 18.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- H︆︆o︆︆s︆︆s︆︆e︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:24 17.junij 2020.

    Za to polomijo je kriv izključno Mandalič!! Ne menjuje se trenerja 9 kol pred koncem!! Ta menjava bo stala Olimpijo državnega prvenstva!! Mandalič bi verjetno rad,da bi Olimpija bila močnejša od Reala??

Sorodne novice