Šport > Nogomet
302 ogledov

Celje zapravilo novo priložnost

NK Celje : Tabor Sežana Reševalni pas/Twitter
Nogometaši ljubljanskega Brava so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (0:0), medtem ko sta se Celje in CB 24 Tabor Sežana razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Celjani so po porazu v Murski Soboti gostili sežanski Tabor in osvojili točko. Delitev plena je tudi precej realen razplet glede na potek tekme, na kateri so domači pogrešali kaznovanega Roka Štrausa. Celjani so se zdaj točkovno izenačili z Mariborom na drugem in tretje mestu, Tabor ostaja sedmi.

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, malce bolj se je razživelo dogajanje v zadnjih petih minutah. Po nekaj nenatančnih strelih so Celjani v 40. minuti celo zadeli, vendar je bil avtor zadetka Žan Zaletel v prepovedanem položaju ob izvedbi prostega strela. Na drugi strani je bil Tabor najnevarnejši v 42. minuti, ko je Dominik Mihaljević z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo vrat.

So pa Sežanci povedli v 52. minuti. Dino Stančič je podal do Rodrigueja Bongonguija na levo stran kazenskega prostora, slednji pa je nato podal pred gol, kjer je bil hitrejši od vratarja Marko Krivičić. V 67. minuti je z glavo iz bližine zgrešil Klemen Nemanič in zapravil novo lepo priložnost Tabora.

Na drugi strani Celjanom igra ni stekla, njihovi napadalci dolgo niso bili nevarni za tekmečevega vratarja. V 70. minuti pa so iz ene redkih nevarnih akcij le zadeli. Dario Vizinger je z leve strani poslal dolgo podajo v kazenski prostor, kjer je žogo lepo sprejel Luka Kerin in jo nato mimo Davida Šugića poslal v mrežo. Za Vizingerja je bila to deseta podaja v sezoni, s tem se je na vrhu lestvice izenačil s soigralcem Mitjo Lotričem.

Vizinger je streljal v 78. minuti, a naravnost v Šugića, tudi sicer so bili v tem obdobju domači nekoliko podjetnejši (vmes je sicer imel še eno priložnost Bongongui), iskali so pot do zmagovitega zadetka, a je niso našli, čeprav je že v sodniškem dodatku Vizinger še enkrat nevarno streljal z glavo.

Celjani bodo v 30. krogu v soboto gostovali v Kidričevem, Sežanci pa bodo gostili Bravo.

* Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Vukan in Salkić.
* Strelca: 0:1 Krivičić (52.), 1:1 Kerin (70.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (od 75. Štravs), Kadušić (od 65. Brecl), Plantak (od 65. Pungaršek), Zaletel, Lotrič, Kerin, Božić, Vizinger.
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Nemanič, Grobry Doukoure, Krivičić (od 76. Sever), Mihaljević, Kouao, Bongongui (od 83. Laukžemis), M. Babić (od 46. Zebić), Stančič (od 68. Stevanović).
* Rumeni kartoni: Ćalušić, Božić, Pungaršek; Nemanič, Mihaljević, Stančič, Kouao, Ristić.
* Rdeči karton: /.

Bravo melje dalje, padla tudi Mura

Dejan Grabić resda tokrat ni imel na voljo kaznovanega Žana Trontlja, a to ni prav nič vplivalo na niz neporaženosti Brava. Ta je dobil že šesto tekmo zapovrstjo in je v letu 2020 kot edini še neporažen. Tokrat so Ljubljančani gostili neugodno Muro, ki pa je prekinila niz štirih zmag. Bravo se je še utrdil na šestem mestu, Mura, ki jo v sredo čaka finale pokala proti Nafti 1903, pa je ostala na četrtem.

Gledalci v Šiški v prvem polčasu niso videli zadetkov, spremljali pa so igro, v kateri je bila konkretnejša Mura. Domači igralci so v prvem polčasu zmogli vsega en resnejši strel, poskusil je Aljoša Matko, medtem ko so Sobočani imeli malce več poskusov, med katerimi velja omeniti tri.

V 15. minuti je bil v ugodnem položaju in osamljen v kazenskem prostoru Kevin Žižek, ki pa ni unovčil podaje Luke Bobičanca z desne strani. V 33. minuti je Tomi Horvat sprožil od daleč, Igor Vekić pa je posredoval. V 44. minuti se je še enkrat v ospredju znašel Žižek, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez prečko.

V 49. minuti je žogo po poskusu Sandija Ogrinca odbil Matko Obradović, v 57. minuti pa so Ljubljančani povedli. Svoj deseti gol sezone je dosegel Aljoša Matko, potem ko je na prvi vratnici preusmeril žogo v mrežo po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Almin Kurtović. Žoga se je sicer na koncu od Bobičanca odbila čez golovo črto.

NK Olimpija : NK Bravo | Avtor: Profimedia Profimedia

V 66. minuti je od daleč sprožil Kurtović, Obradović pa je bil na mestu. Minuto pozneje je Kai Cipot v ugodnem položaju žogo slabo zadel z glavo, precej bolje pa je v 68. minuti z glavo sprožil Roko Baturina, a je zatresel le vratnico Murinega gola. Mura je sicer imela pobudo v tem obdobju igre, a so domači zapirali vse dohode v nevarne cone in ohranili minimalno prednost.

Bravo bo v 30. krogu v soboto gostoval v Sežani, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

* Stadion Žak, gledalcev 300, sodniki: Kajtazović, Žunič in Skok.
* Strelec: 1:0 A. Matko (57.).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, M. Matko (od 89. Kirm), Agboyi, Ogrinec, A. Matko (od 90. Abdurahimi), Kramarič, Nukić, Baturina (od 84. Kancilija).
* Mura: Obradović, Šturm (od 84. Gorenc), Maruško, Karamarko, Kous (od 70. Šušnjara), Horvat, Kouter, Bobičanec, Mandić (od 58. Karničnik), Cipot, Žižek (od 70. Maroša).
* Rumena kartona: Kramarič; Kouter.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice