Šport > Nogomet
127 ogledov

Rudar zajezil Muro in prekinil serijo porazov

Rudar Velenje Mura sobotainfo.com
Na zadnji tekmi 33. kola elitne slovenske nogometne lige ni bilo zadetkov.

Mura je z remijem v Velenju (0:0) zabeležila 12., Rudar pa 11. neodločeni izid v sezoni. Velika razlika med ekipama pa je seveda ta, da Rudar še vedno čaka na prvo zmago v prvenstvu. S tem se približujejo neslavnemu rekordu, ki ga drži moštvo Jadran Dekani, ki je sezono 1994/95 sklenilo brez zmage s tremi remiji in 27 porazi. Mura z 51 osvojenimi točkami ostaja na petem mestu, Rudar pa je z 11. prikovan na dno lestvice.

Velenjčani so imeli v prvem polčasu terensko premoč, Sobočani pa so delovali povsem nezainteresirano v tekmi, ki ni nosila pravega tekmovalnega pomena. V šesti minuti je bil Mićo Kuzmanović neoviran v kazenskem prostoru Mure, a je z 12 metrov meril visoko prek vrat. Mura je prvi strel proti vratom sprožila dve minuti kasneje, ko je bil z razdalje nenatančen Marko Brkić.

Mihael Klepač Olimpija Aluminij Prva liga TS Šport Velik zdrs Olimpije, Celjani ugasnili zadnje upe Maribora

Mura je še naprej delovala zaspano, nogometaši Rudarja pa so bili na polovici Murašev neodločni ali pa nenatančni. Nekako v slogu celotne sezone. V prvem polčasu so imeli na voljo osem udarcev iz kota, a nikoli niso resneje ogrozili vrat Matka Obradovića. Mura je v 23. minuti ostala brez Staniše Mandića, ki si je poškodoval gleženj po posredovanju Sanjina Lelića, zaradi česar si je bosanski nogometaš prislužil rumeni karton. Kljub terenski premoči domačih je bila bližje zadetku Mura, a je Luki Šušnjari dvakrat, najprej v 38. in nato še v 40. minuti, veselje preprečil Matej Radan v vratih knapov.

V drugem polčasu bi se moral v 52. minuti pred vrati bolje odzvati David Kašnik, osem minut kasneje pa so imeli domači še lepšo priložnost, da bi po enajstmetrovki vendarle tlakovali pot do prve zmage v sezoni, potem ko je z roko igral Šušnjara. Toda kapetanu Damjanu Trifkoviću je Obradović ne najbolje odmerjen strel obranil. V nadaljevanju dvoboja je na zelenici zagospodarila Mura. V 65. minuti je Ninu Koutru obramba blokirala strel proti vratom, Velenjčane pa je v 74. minuti po udarcu Žana Karničnika rešila vratnica.

V 78. minuti je Kouter z roba kazenskega prostora močno sprožil, a je s sijajno parado vodstvo gostov preprečil Radan. V 81. minuti so imeli eno redkih priložnosti v zaključku tekme tudi domači nogometaši, a je bil s prostega strela nenatančen Kuzmanović. Zadnja priložnost je v drugi minuti sodnikovega podaljška pripadla Muri, ko je Tomi Horvat iz ugodnega položaja meril mimo Radanove desne vratnice in ostalo je pri delitvi točk.

NK Domžale : NK Bravo Prva liga TS Šport Domžale v izdihljajih tekme zapravile zmago

Prva liga TS, 33. kolo: 

Rudar Velenje - Mura 0:0 (0:0)

Maribor - Celje 1:2 (0:2)
Peričić 88.; Bajde 34./ag, Vizinger 39. 

Olimpija - Aluminij 0:1 (0:1)
Klepač 26.
RK: Samardžić (Olimpija) 85.; Matjašič (Aluminij) 90. 

Triglav - Tabor Sežana 1:2 (0:1)
Milanović 51.; Babić 32., Laukžemis 95.
RK: Gajić (Triglav) 84. 

Domžale - Bravo 1:1 (0:0)
Jakupović 56.; Drkušić 92.
RK: Vujadinović (Domžale) 78. 

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 65
2. Celje 64
3. Maribor 58
4. Aluminij Kidričevo 54
5. Mura 51
6. Bravo Ljubljana 45
7. Tabor Sežana 40
8. Domžale 37
9. Triglav Kranj 31
10. Rudar Velenje 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice