Šport > Nogomet
2046 ogledov

Mandarić po izgubljenem naslovu "popljuval" Celjane

Milan Mandarić Profimedia
Predsednik Olimpije je po zaključku sezone spregovoril o pravkar končanem prvenstvu in načrtih za prihodnost.

Sredi preteklega tedna je Celje z remijem v zadnjem kolu PLTS proti Olimpiji (2:2) ubranilo prednost na vrhu lestvice in se veselilo svojega prvega državnega naslova.

"Grofi" so se na prvo mesto povzpeli šele v predzadnjem kolu in nato vzdržali pritisk odločilne tekme. Varovanci Dušana Kosića so zaradi svoje mladosti in agresivne igre dobili veliko privržencev, a med njimi ni predsednik Olimpije Milan Mandarić.

"Razočaran sem. Pričakoval sem, da bomo prvaki. Zapravili smo veliko priložnosti, ne govorim samo o zadnji tekmi, pač pa o celotnem prvenstvu. Tudi proti Celju smo prejeli naivne gole in potem zapravljali priložnosti," je za Sport klub povedal ameriški poslovnež srbskih korenin.

Zoran Janković Izgubljen naslov Šport Zoran Janković o "čudnih stvareh" v Olimpijinih pisarnah

"Na koncu so se Celjani veselili velikega uspeha, a če sem povsem iskren, gre za veliko slabšo ekipo od nas in od Maribora. Celju bi rad čestital za naslov, čeprav mislim, da niso na nivoju Olimpije. Zaradi tega je njihov uspeh še večji. Maribor ima veliko težav, a o njih ne bi govoril. Olimpija mora najprej premagati sebe, nato pa bo vse prišlo na svoje mesto," je o celjski ekipi nič kaj spoštljivo dejal Manadarić.

Milan Mandarić | Avtor: Profimedia Profimedia

V preteklih mesecih je večkrat poudaril, da bo kmalu zapustil Olimpijo, a po koncu prvenstva je obrnil ploščo in zdaj napoveduje velik finančni vložek ter naskok na Ligo prvakov.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Koledar 1. SNL Šport Prvaki začenjajo proti Muri, prvi veliki derbi sredi septembra

"Imam nekaj prijateljev, ki so pripravljeni, da se mi pridružijo, postanejo partnerji in finančno pomagajo Olimpiji. S tem bi zadovoljili vsem potrebam, da v naslednji sezoni popravimo letošnji neuspeh, osvojimo naslov in se poskušamo prebiti v Ligo prvakov. To je bil vedno moj glavni cilj. Če ne bi bilo tako, se ne bi spustil v ta nori nogometni ples," je pojasnil prvi mož zeleno-belega kluba.

"Obstaja tudi druga možnost, da Olimpija dobi nove lastnike, saj obstaja skupina podjetnikov, ki jo je pripravljena kupiti. Nisem poraženec, bolj se nagibam k odločitvi, da Olimpijo najprej vrnem na vrh slovenskega nogometa in se nato poslovim," je dodal Mandarić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice