Šport > Nogomet
220 ogledov

"Tekma našega življenja"

olimpija stadion zelenica luka menalo Profimedia
Drevi ob 20.45 se bo v Celju začela odločilna tekma za naslov slovenskega nogometnega prvaka.

Celjani bodo v zadnjem krogu domače Prve Lige branili dve točki prednosti pred Ljubljančani, ki bodo na stadionu Z'dežele napadali sedmo ligaško lovoriko oziroma tretjo v zadnjih petih letih.

Sedanja Olimpija je pred 15 leti pod imenom NK Bežigrad  zrasla na pogorišču nekdanje NK Olimpije (1911 - 2004), zato so mnenja o tem, ali je klub Milana Mandarića šestkratni (1992, 1993, 1994, 1995, 2016, 2018) in dvakratni prvak (2016, 2018), deljena.

Ljubljančanom bi za osvojitev ligaške krone odgovarjala le zmaga, medtem ko bi domačim prvi naslov v zgodovini kluba prinesel že remi. Celje lahko postane sedmi oziroma šesti slovenski klub, odvisno od tega, kako tretiramo obe Olimpiji, z naslovom nogometnega državnega prvaka v samostojni Sloveniji. Po številu lovorik na večni lestvici (pre)močno vodi Maribor (15). Po štiri sta osvojili Gorica in stara Olimpija, še dva je vknjižila "nova". Prav tako dvakrat so se zmage veselili Domžalčani, enkrat pa je pokal romal v Koper.

"Prejšnje kolo je Celje postavilo na vrh lestvice in mi smo sedaj tisti, ki napadamo zmago, ki napadamo naslov. To bomo poskusili izkoristiti. Vemo, kaj pričakovati, vemo, kaj nas čaka. Ne smemo biti nepremišljeni. Imamo veliko motivacijo, da pokažemo, da smo najboljša ekipa v državi in enostavno moramo to zdaj pokazati še na igrišču," je pred odločilno tekmo sezone povedal trener Olimpije Dino Skedner.

nk olimpija | Avtor: NK Olimpija/Twitter NK Olimpija/Twitter

Ante Vukušić, hrvaški napadalec v vrstah zmajev, pa je pred zadnjo tekmo sezone dejal: "Tekmo že težko pričakujemo. Vemo, po kaj gremo v Celje in kljub zadnjim rezultatom smo popolnoma osredotočeni na igro. Zadnje tekme so za nami in mi gledamo naprej. Pred jutrišnjim derbijem ali če želite tekmo našega življenja, smo polni optimizma. V nogometu se pogosto zgodi, da loviš rezultat, moraš preobrniti tekmo ali kaj podobnega. Igralci smo pripravljeni. Verjamemo, da bo jutri naš dan in da bomo osvojili to, kar nam pripada. Energija v ekipi je prava in mislim, da smo nekoliko bolj izkušeni od nasprotnika. V primeru, da pokažemo našo pravo igro, ki smo jo v tej sezoni že kazali, ne dvomim v našo zmago. Mislim, da smo boljši in želim si, da to dokažemo tudi na zelenici. Vsak igralec bo jutri dal svojih 110%. V tekmo gremo brez strahu, igralci namreč živimo za takšne tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.