Šport > Nogomet
139 ogledov

Prvaki začenjajo proti Muri, prvi veliki derbi sredi septembra

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Anže Petkovšek
Prvaki Celjani v prvem krogu nove sezone z Muro.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju danes opravila žreb tekmovalnih parov za sezono 2020/21 v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki se bo začela 12. avgusta. V novi sezoni bodo imeli najboljši štirje klubi iz pravkar končane precej dela, saj jih čakajo še nastopi v Evropi.

Celjani, ki so v sredo osvojili prvi državni naslov v zgodovini kluba, se bodo skušali prebiti v skupinski del lige prvakov, v evropski ligi pa bodo igrali Maribor, Olimpija in zmagovalec pokala Mura.

Slovenska zveza je danes opravila žreb za naslednjo sezono, prvaki pa se bodo v prvem krogu na derbiju kroga na domačem terenu pomerili z Muro.

Za zdaj je znanih devet ekip za prvoligaško sezono 2020/21.

Bravo bo gostoval pri Domžalah, Maribor bo v Ljudskem vrtu gostil Aluminij. V Sežani bo na sporedu primorski derbi med Taborom in Koprom. Olimpija bo v prvem krogu v Stožicah gostila ali Triglav ali Gorico, ki se bosta naslednji četrtek med seboj pomerila za prvo ligo.

Koledar 1. SNL | Avtor: Facebook Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice