Šport > Nogomet
557 ogledov

Juventus prvak že devetič zapored, Slovenec na robu brezna

Juventus Sampdoria Epa
V nedeljo je bilo na sporedu šest tekem 36. kola italijanske Serie A.

Torinski Juventus je z uspehom proti Sampdorii (2:0) potrdil nov državni naslov. Za belo-črne je to že deveta zaporedna prvenstvena lovorika, skupno pa 36. Juventus ima dve srečanji pred koncem sedem točk naskoka pred Interjem ter osem pred Atalanto in Laziem.

Bruno Fernandes Leicester Man Utd Premier League Šport Vroč zadnji dan dal vse odgovore o Ligi prvakov in obstanku

Prvi polčas na stadionu Allianz vse do konca ni prinesel večjih pretresov, globoko v sodnikovem dodatku pa je Cristiano Ronaldo po asistenci Miralema Pjanića silovito sprožil in domačine popeljal v vodstvo. Sredi drugega dela je na 2:0 povišal Federico Bernardeschi, potem ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Ronalda.

Lazio je po dolgem času osvojil tri točke, žrtev je bila Hellas Verona (1:5). S tem so Rimljani zadržali stik z Interjem in Atalanto, čeprav so ostali na četrtem mestu. Kar tri zadetke je za Lazio dosegel Ciro Immobile, slednji je zelo blizu naslovu najboljšega strelca lige. Mesto v evropskih tekmovanjih si je z zmago nad Fiorentino (2:1) skoraj že zagotovila tudi druga rimska ekipa - AS Roma.

Luis Muriel Najboljši v Evropi Šport Ne Messi, ne Ronaldo! Iličićev soigralec je najsmrtonosnejši napadalec Evrope

Lecce Serie A | Avtor: Epa Epa

V boju za obstanek je najbrž že usoden udarec v Bologni doživel Lecce (na sliki zgoraj), za katerega je Žan Majer igral od 60. minute. Domačini so že po osmih minutah vodili z 2:0, gostje so se nato vrnili in nanizali nekaj priložnosti, a ob koncu tekme prejeli gol iz protinapada in izgubili (3:2). Lecce ima za Genoo - edino ekipo, ki jo še lahko prehiti, dve koli pred koncem štiri točke zaostanka in slabši medsebojni izkupiček.

Odpisani SPAL je doma iztržil remi proti Torinu (1:1), moštvo iz prestolnice Piemonta pa si je s tem tudi teoretično zagotovilo obstanek. Cagliari, za katerega je Valter Birsa vstopil v končnici srečanja, je doma priznal premoč Udineseju (0:1).

Serie A Šport Iličićevi Atalanti spodrsnilo v nepravem trenutku

Že v petek je Atalanta brez Josipa Iličića remizirala pri AC Milanu (1:1). V soboto je Inter s Samirjem Handanovićem zanesljivo odpravil Genoo (0:3), Napoli je doma ugnal Sassuolo (2:0) in zaostril boj za Ligo Evropa, Parma z Jasminom Kurtićem pa je bila boljša od že izpadle Brescie (1:2).

Serie A, 36. kolo:

Juventus - Sampdoria 2:0 (1:0)
Bologna - Lecce 3:2 (2:1)
Hellas Verona - Lazio 1:5 (1:1)
AS Roma - Fiorentina 2:1 (1:0)
Cagliari - Udinese 0:1 (0:1)
SPAL - Torino 1:1 (0:0)
Genoa - Inter 0:3 (0:1)
Napoli - Sassuolo 2:0 (1:0)
Brescia - Parma 1:2 (0:0)
AC Milan - Atalanta 1:1 (1:1)

LESTVICA:
1. Juventus 83
2. Inter 76
3. Atalanta 75
4. Lazio 75
5. AS Roma 64
6. AC Milan 60
7. Napoli 59
...
17. Genoa 36
18. Lecce 32
19. Brescia 24
20. SPAL 20

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice