Šport > Nogomet
1322 ogledov

Ne Messi, ne Ronaldo! Iličićev soigralec je najsmrtonosnejši napadalec Evrope

Luis Muriel Profimedia
Izjemna statistika za nogometaša, ki niti ne začenja redno tekem Atalante.

Boj za naslov prvaka v Italiji se počasi preveša na stran Juvnetusa, saj aktualni prvak beži Atalanti našega Josipa Iličića za velikih šest točk vsega tri kola pred koncem.

Navijačem bo tako v zadnjih dveh kolih preostala zelo zanimiva borba za drugo mesto, saj Atalanto, Inter in Lazio delita le dve točki, prav tako pa bo zanimiv boj za najboljšega strelca, kjer se bosta udarila Ciro Immobile ter Cristiano Ronaldo.

Ciro Immobile | Avtor: Profimedia Profimedia

Tri kroge pred koncem jih je prvi zvezdnik Lazia zbral 31, medtem ko ima izjemni Portugalec enega manj. Toda statistično ni niti eden izmed njiju blizu učinka, ki ga dosega napadalec Atalante Luis Muriel.

Kolumbijec je sicer zbral 18 zadetkov, a je vsega skupaj začel le deset tekem, medtem ko je na dveh tretjinah vseh tekem v igro prihajal šele s klopi, kar ga naredi za najbolj produktivnega strelca v kateri izmed petih najmočnejših evropskih lig, saj ima najbolj uspešno razmerje odigranih minut ter doseženih zadetkov.

Muriel tako zabija na vsakih 64 minut, kar je zares neverjetno, glede na to, da na drugem mestu izjemni Robert Lewandowski za vsak zadetek porabi 81 minut, Kylian Mbappe na tretjem pa 84.

Šele na četrtem mestu je nato eden izmed obeh kandidatov za najboljšega strelca v Italiji, saj Ronaldo zabije zadetek na vsakih 88 minut. Peterko najboljših zaključuje Sergio Agüero, ki porabi 91 minut. Lionela Messija presenetljivo ni niti med pet po učinkovitosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice