Šport > Nogomet
269 ogledov

Josip Iličić daroval za obnovo igrišča na Planini

josip iličić Profimedia
Slovenski reprezentant se je izkazal z velikodušno potezo.

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.

Dela na parku Jojo so se že začela in predvidoma v dobrem mesecu bo sedaj dotrajano igrišče dobilo svežo podobo in novo opremo, so še sporočili iz občine.

Igrišče se nahaja na zelenici med večstanovanjskimi stavbami na območju KS Bratov Smuk na Planini. "Na njem smo kot otroci preživeli ure in ure in to so bile zagotovo dobro preživete ure: v gibanju, na svežem zraku, v dobri družbi. Zdrav duh v zdravem telesu, skratka, kar je vsekakor dobra popotnica za življenje. Želim si, da bi ta koncept zasledovalo tudi čim več današnjih otrok. Če bodo imeli na voljo dovolj površin za igro, sem prepričan, bodo tudi lažje odložili mobilne telefone in se raje zapodili za žogo," je pojasnil Iličić.

Samir Handanović SPAL Inter Serie A Šport Handanović nepremagan, Inter preskočil Atalanto in Lazio

Mestna občina Kranj, ki je lastnica omenjenih površin, bo skrbela za upravljanje in vzdrževanje parka Jojo, ki bo nosil ime po nogometaševem vzdevku.

Planina 2 MO Kranj | Avtor: Facebook Facebook

V predvidoma mesecu dni ga bodo opremili z dvema novima igraloma z varovalno podlago, sedaj asfaltirano košarkarsko igrišče bo po novem tartansko, zamenjali in prestavili bodo konstrukcije košev, postavili še gola za rokomet ter namestili nove lesene klopi. Poleg tega bodo svež oplesk dobili tudi bližnje zaklonišče in garaža, na eni od sten ob igrišču je predvidena tudi poslikava z motivom Josipa Iličića.

Josip Iličić Zabijajo kot nori Šport Iličić in soigralci izenačili 68 let star rekord

"Poteza Josipa Iličića, na katerega smo iskreno ponosni vsi Kranjčani, je brez dvoma človekoljubna in zato hvalevredna. Veseli me, da je s tem aktivno pristopil in podprl strategijo celostne prenove soseske Planina. Srčno upam, da na novo urejenem igrišču vznikne in se razvije še kak tak športni talent," je ob tem povedal kranjski župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice