Šport > Nogomet
159 ogledov

Ibahimović zavrtel čas nazaj

zlatan ibrahimović Epa
AC Milan na krilih švedskega napadalca stopica proti Evropi.

Nogometaši Atalante, za katero zaradi poškodbe ni igral Slovenec Josip Iličić, so v prvem dvoboju 35. kroga italijanskega prvenstva premagali Bologno z 1:0. Na večerni tekmi kroga pa je Milan v gosteh pri Sassuolu slavil zmago z 2:1, oba gola pa je dosegel švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović.

S tremi točkami je klub iz Bergama skočil na drugo mesto lestvice serie A, nastop v ligi prvakov v sezoni 2020/21 pa so si Iličić in soigralci zagotovili že v prejšnjem krogu.

V elitnem evropskem klubskem tekmovanju bosta v prihodnji sezoni zagotovo nastopila še vodilni Juventus in trenutno tretji Inter Samirja Handanovića.

Medtem pa je Milan z zmago nad Sassuolom skočil na peto mesto (59 točk), ki vodi v evropsko ligo. Dvakratnemu strelcu za rdeče-črne Ibrahimoviću, ki je zadel v 19. in 45. minuti, je obakrat podal Hakan Calhanoglu, za domačo ekipo pa je gol dosegel Francesco Caputo v 42. minuti, ko je bil uspešen z bele točke.

Milan ima v borbi za evropsko ligo točko več od Rome (58), sedmi pa je Napoli (56).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice