Šport > Nogomet
2833 ogledov

Demontaža Barcelone, 8 golov v njeni mreži

Thomas Müller Epa
V tretjem četrtfinalnem obračunu je bil na sporedu dvoboj nekdanjih evropskih prvakov. Barcelona je doživela katastrofo, Bayern ji je zabil kar 8 zadetkov.

Barcelona in Bayern sta edina kluba, ki sta od osmerice udeležencev zaključnega turnija v Lizboni že osvojila naslov evropskega prvaka. Tokrat je katalonskega in bavarskega velikana čakal obračun v četrtfinalu. Zmagovalec bi se v polfinalu pridružil Paris Saint Germainu in Red Bull Leipzigu, v soboto bo na sporedu še dvoboj med Lyonom in Manchester Cityjem.

Medtem ko je Bayern uspešno končal sezono v Nemčiji, je Barcelona ostala brez lovorik na Pirenejskem polotoku, liga prvakov je ostala edina možnost za kakršenkoli naslov v tem letu. Dvoboj so vodili slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino.

Nor začetek

Do prve nevarnejše akcije na tekmi so sredi tretje minute prišli Katalonci, a je Manuel Neuer uspel zadnji hip odbiti žogo pred Luisom Suarezom, nato pa je že udaril Bayern. V četrti minuti so Bavarci namreč povedli. Ivan Perišić je z leve strani podal pred kazenski prostor, kjer je okroglo usnje sprejel Thomas Müller, izmenjal dvojno podajo z Robertom Lewandowskim, nato pa na desetih metrih prišel do strela, ki je končal za hrbtom njegovega rojaka Marc-Andréja ter Stegna.

Na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati. Le tri minute kasneje je Jordi Alba pobegnil po levi, s podajo v šestnajstercu iskal Suareza, a je posredoval David Alaba, ki pa je na svojo smolo žogo preusmeril preko Neuerja v lastno mrežo.

Manuel Neuer | Avtor: Epa Epa

Že ob koncu 9. minute je imel novo izjemno priložnost Suarez, ki se je sam znašel pred vratarjem, a je nastreljal Neuerja. V naslednji minuti je Lionel Messi poslal predložek v peterec, kjer je za las z glavo žogo zgrešil Sergio Busquets, a je okroglo usnje nadaljevalo pot in se odbilo od vratnice v polje.

Na drugi strani je dvakrat grozil Lewandowski, a je prvič pred njim odbil Gerard Pique, v drugo pa je Poljak streljal preko gola. V 20. minuti je žogo dolgo vlekel Messi, prišel celo v kazenski prostor, streljal, a po sredini vrat, kjer je bil tudi Neuer.

Bayern v desetih minutah trikrat v polno

Le minuto kasneje se je rezultat znova spremenil. V hitrem napadu sta na levi kombinirala Serge Gnabry in Perišić, slednji je ustrelil proti dolgemu kotu, ter Stegen je podstavil nogo, vendar zadetka ni uspel preprečiti.

V 24. minuti je z 20-ih metrov proti vratom Barcelone sprožil Thiago Alcantara, na drugi strani pa je v naslednjih minutah dvakrat zadnji čas posredoval Jerome Boateng, ki je žogo obakrat poslal v kot. A Bayern je še naprej napadal, že v 27. minuti pa je v polno nameril še Gnabry. Ta je po podaji prehitel svojega čuvaja in z desetih metrov z volejem zadel za 3:1. Le malo zatem bi lahko bila prednost še višja. Lewandowski je ukradel žogo, prišel sam pred ter Stegna, ki pa je z nogo uspel odbiti v kot.

 | Avtor:

A kar ni uspelo Poljaku, je še enkrat Müllerju. Ta je po dobre pol ure stekel pred gol, kjer je pričakal natančno podajo z desne strani Joshue Kimmicha, podstavil nogo in dosegel četrti gol Bavarcev. Ti so tudi kasneje prihajali do strelov, a je bil ter Stegen nekajkrat na pravem mestu, nekaj strelov pa je končalo mimo okvira vrat. Na drugi strani je šele tik pred polčasom na vrata Neuerja nameril Suarez, vendar Nemec ni imel težav.

Bavarci so imeli v prvih 45 minutah 54 odstotkov časa žogo v svoji posesti, prišli do 14 strelov, od tega so jih sedem usmerili na gol. Barcelona je streljala štirikrat, trikrat na vrata tekmeca.

Suarez vrnil nekaj upanja, nato je počila petarda

Uvodne minute drugega polčas niso ponudile veliko upanja navijačem Barcelone za preobrat. Do strelov sta prišla Perišić in Leon Goretzka, nato pa se je še enkrat zatresla mreža Kataloncev, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

So pa nogometaši Barce zaostanek zmanjšali v 57. minuti. Alba je s podajo na robu kazenskega prostora našel Suareza, Urugvajec se je lepo otresel branilca in potem še uspešno nameril v polno. Na drugi strani zelenice je bil nenatančen Perišić.

Potem je sledila mojstrovina 19-letnega Alphonsa Daviesa. Ta je 'zaslalomiral' skozi obrambo Barce, prodrl z leve ob gol-avt črti in pred golom našel Kimmicha, ki je pravočasno stekel v peterec. Nemški reprezentant je poskrbel za petardo v mreži Barcelone.

Joshua Kimmich | Avtor: Epa Epa

Ob koncu 68. minute je bil Bayern blizu šestega zadetka. Le nekaj trenutkov po vstopu v igro je na skoraj prazna vrata sprožil Kingsley Coman, a je bil njegov strel blokiran, Nemci pa so prišli le do kota. Kmalu zatem se je še enkrat moral izkazati ter Stegen. Razmerje v strelih: 21:7 v korist nemške zasedbe.

V 77. minuti je napad Barce zaključil Messi, a Neuer ni imel večjih težav s strelom, ki se je končal po sredini gola. Sledil je še zadetek Lewandowskega, ki ga je samega pred vrati našel Philippe Coutinho. Sledilo je preverjanje zadetka z VAR-om, Poljak pa se je nato lahko razveselil 14. gola v sezoni lige prvakov.

Pa tudi še tu ni bilo konec muk za Katalonce. Med strelce se je v nekaj minutah še dvakrat vpisal Coutinho. Osemindvajsetletni Brazilec, ki so mu iz Barcelone že sporočili, da se njegova posoja pri Bayernu zaključuje, je bil najprej natančen z desetih metrov, nato pa je žogo z bližine poslal še med nogama ter Stegna.

Skomina se je nekoliko usmilil Barce in tekmo podaljšal le za dve minuti.

Liga prvakov, četrtfinale:

Barcelona : Bayern  2:8 (1:4)
Alaba 7./ag, Suarez 57.; Műller 4., 31., Perišić 21., Gnabry 27., Kimmich 63., Lewandowski 82., Coutinho 85., 89.

Komentarjev 3
  • Waltter 08:19 15.avgust 2020.

    No to pa tako zgleda ce se Messi v tvojem imenu odloci da se odpovedujejo 90% place za cas korone. Pozabil je da 60% mostva je na mizernih placah proti njemu, sedaj pa je to tisto ko se vraca tako ...prikaži več mesiju kakor barceloni kot ekipi - pac motivacija jim je padla..

  • Janez 07:19 15.avgust 2020.

    Bravo Bayern. Dokazali ste, da je nogomet kolektivna igra in osramotili zvezdnike pri Barceloni! Bil je užitek gledati takšen nogomet. Učinkovita in lepa igra!

  • Avatar Ronteressa
    Ronteressa 23:35 14.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice