Šport > Nogomet
2596 ogledov

Po Barci dežujejo udarci z vseh strani, a Setien ne misli odstopiti

Quique Setién Profimedia
Bayernova dominantna predstava v četrtfinalu lige prvakov odmeva v športnem svetu. Lahkota, s katero je nemški klub premagal Barcelono z 8:2, je presenetila mnoge in vzbudila primerjave z zmago Nemčije nad Brazilijo s 7:1 na SP leta 2014.

"Je bilo to večje presenečenje kot zmaga Nemčije nad Brazilijo leta 2014?" je na svoji spletni strani bralce po tekmi spraševal britanski BBC. "Bayern razbil Barco. Predstava stoletja," pa je kričala naslovnica nemškega Bilda.

Thomas Müller Liga prvakov Šport Demontaža Barcelone, 8 golov v njeni mreži

Kljub primerjavami s tekmo, ki bi jo Brazilija najraje pozabila, je Bayernov nemški reprezentant Thomas Müller po včerajšnji predstavi videl stvari nekoliko drugače. "Želeli smo nadvladati nasprotnika z našim pristopom. Odigrali smo odlični prvi polčas. Bili smo izjemno dominantni. Tu je šlo veliko več za naš način igre, kot na tekmi v Braziliji," je ocenil.

Thomas Müller | Avtor: Epa Epa

Odmevna zmaga je 19. zaporedna za bavarski klub v vseh tekmovanjih, neporažen niz moštva Hansija Flicka pa se je podaljšal na 28 tekem. Samo v ligi prvakov je Bayern na devetih tekmah v tej sezoni dosegel 39 golov. A Flick se ob tem zaveda, da je to za zdaj dovolj le za polfinale.

"Odigralo smo odlično tekmo," je dejal, "a to je le ena tekma, ki se je končala z 8:2, lahko bi jo označili za jasen signal naše želje, a naslednja tekma se začne z ničle."

Flick tudi ni želel vleči vzporednic s tekmo Nemčije in Brazilije pred šestimi leti, ko je bil v vlogi pomočnika nemške reprezentance. "Ne gledam na preteklost. Zadovoljni smo z izidom."

Hansi Flick | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani je bila Barcelona, okoli katere se že celo sezono vrstijo številna vprašanja o prihodnosti, s petkovim porazom pa tudi vprašanja o obsegu sprememb po sezoni, v kateri ji ni uspelo osvojiti niti enega naslova. Petkov poraz je španski športni časopis Marca opisal kot "najtemnejši večer v zgodovini blaugrane".

Lionel Messi, Gerard Pique Po katastrofi Šport Zvezdnik: Če sem jaz problem, bom prvi odšel

"Ne znam tega opisati," je bil kratek branilec Barcelone Gerard Pique in priznal: "V klubu so potrebne spremembe. Ne govorim na ravni igralcev ali trenerja, strukturno na ravni celotnega kluba potrebujemo vrsto sprememb," je dodal.

"Moramo priznati, da smo dosegli dno. Ne samo kot igralci, temveč kot klub trenutno nismo na pravi poti," je bil neposreden o stanju.

Quique Setién | Avtor: Epa Epa

Vse oči so v prvi vrsti uperjene v prihodnost trenerja Quiqueja Setiena. "Mislim, da je za zdaj prezgodaj govoriti o tem, ali ostajam ali ne. Realnost je takšna, da to ni moja odločitev," je Setien dejal po tekmi ter dal jasno vedeti, da sam ne namerava odstopiti, da pa se zaveda, da bi lahko kmalu dobil odpoved.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu pa se je po tekmi osredotočil na čestitke nasprotniku. "Na koncu večera je treba čestitati Bayernu za njihovo igro, imajo odličen pristop. Da ti uspe takšen duh ohraniti vseh 90 minut, je občudovanja vredno."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:03 15.avgust 2020.

    Čas je za novo Barco ,brez Mesija in stare garde .

Sorodne novice