Šport > Nogomet
1329 ogledov

Po blamaži padla prva žrtev, govori se tudi o odhodu Messija

Quique Setien Epa
Pred nogometnim velikanom Barcelono so pričakovano naporni tedni.

Vzrok za burno dogajanje pri Barceloni je ponižujoči izpad iz lige prvakov, ko je nemški prvak Bayern blaugrano v četrtfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja izločil s kar 8:2. Viri iz katalonskega kolektiva navajajo, da je neuspešni trener Quique Setien že bivši.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je o tem že povsem odločen. V nedeljo zvečer je takšno svojo odločitev o menjavi trenerja povedal radiu Cadena COPE. V ponedeljek bo sklical sejo upravnega odbora kluba, na katerem bo zapečatena tudi Setienova usoda.

Dvomov o tem tako več ni, Bartomeu želi odgovornost za veliko sramoto naprtiti na pleča trenerja, ki zapušča klop Barcelone, so prepričani španski mediji. Če gre verjeti zapisom v španskih medijih, potem so izstopajoči kandidati za Setienovega naslednika predvsem Nizozemec Ronald Koeman, Argentinec Mauricio Pochettino in dolgoletni član Barcelone Xavi.

Medtem je brazilski novinar Marcelo Bachler izjavil, da je Messi vodstvu Barcelone že dal vedeti, da si želi zapustiti klub. In to še pred iztekom pogodbe, ki jo ima do poletja 2021. Sredino naj bi nameraval zamenjati že zdaj. Pridružil naj bi se Pepu Guardioli pri Manchester Cityju.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Pri Barceloni so navedbe brazilskega novinarja odločno zanikali.

Komentarjev 1
  • Avatar cannaboom
    cannaboom 11:39 17.avgust 2020.

    Mali Mesich naj bo, predsednik kluba, sportni direktor, trener,igralec, in navijac,pa bo klub deloval kot je treba!😜

Sorodne novice