Šport > Nogomet
3062 ogledov

Če Coutinho osvoji LP z Bayernom, mora Barca odšteti 5 milijonov

Philippe Coutinho Epa
Klavzula v pogodbi, ki bi še dodatno ujezila marsikaterega pristaša Barcelone.

Barcelona si je v četrtfinalu lige prvakov privoščila blamažo na dvoboju z Bayernom, ki je slavil s kar 8:2, zadnja dva zadetka za Bavarce pa je dosegel Philippe Coutinho. Brazilec v nemški zasedbi je sicer posojen prav s strani Kataloncev. A za Barco nesrečna zadeva s Coutinhom lahko postane še bolj mučna.

Coutinho sodi med največja razočaranja pri Barceloni, ki je v zadnjih petih letih za okrepitve zapravila 1,07 milijarde evrov. Leta 2018 je katalonski nogometni velikan za Brazilca Liverpoolu plačal 120 milijonov evrov, skupni znesek pa bi se lahko z vsemi bonusi povzpel celo na 160 milijonov. Barca je že doslej za bonuse morala plačati 15 milijonov, pet za 25 odigranih tekem Coutinha v dresu Barcelone in 10 zaradi uvrstitve v ligo prvakov.

Lionel Messi, Gerard Pique Po katastrofi Šport Zvezdnik: Če sem jaz problem, bom prvi odšel Thomas Müller Liga prvakov Šport Demontaža Barcelone, 8 golov v njeni mreži

Philippe Coutinho | Avtor: Epa Epa

Med klavzulami se je znašla tudi ta, da mora klub Liverpoolu plačati še 5 milijonov, če Brazilec osvoji ligo prvakov. Španski mediji so izbrskali, da je klavzula vezana na igralca in ne na klub za katerega igra. Tako bo Coutinho še dodatno nasul sol na ramo Barcelone, če z Bayernom postane evropski prvak. 

Doslej je odigral 76 tekem za Barco, če pa bo zbral 100 nastopov, bo Barcelona Liverpoolu dolžna še 20 milijonov evrov. Ni čudno, da Katalonci razmišljajo o prodaji, za Brazilca je zanimanje pokazal Arsenal.

Lionel Messi Mediji nad Messija Šport Posnetek Messijevega početja med polčasoma razbesnel javnost Quique Setién Zgražanje medijev Šport Po Barci dežujejo udarci z vseh strani, a Setien ne misli odstopiti
Komentarjev 1
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:02 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun