Šport > Nogomet
1545 ogledov

Ne Xavi, temveč druga legenda tik pred klopjo Barcelone

Lionel Messi, Thierry Henry Profimedia
Francoski mediji so prepričani, da vedo, kdo bo sedel na klop Barcelone...

Quique Setien je sicer uradno še vedno trener Barcelone, a španski strateg si je že zapečatil svojo usodo s sramotno predstavo proti Bayernu, po kateri je ob že tako zapravljenem državnem prvenstvu ter eliminaciji v pokalu Blaugrana sezono zaključila brez lovorike.

Setienu so tako štete ure, sloviti France Football pa navaja, da bo njegov najverjetnejši naslednik postal legendarni nogometaš Thierry Henry, ki je svoj čas kot igralec nosil dres katalonskega velikana.

Za Blaugrano je nastopal v njenih zlatih časih, med leti 2007 in 2010, ko je z Barcelono dvakrat osvojil Primero, enkrat Kraljevi pokal ter enkrat Ligo prvakov in Svetovno nogometno prvenstvo.

Kot trener je Henry svoj čas vodil Monaco, s katerim pa se ni pretirano izkazal, saj je v 20 tekmah zbral vsega 4 zmage, 5 neodločenih izidov ter kar 11 porazov, klub iz kneževine pa se je nahajal na mestih, ki vodijo v drugo ligo. Po epizodi pri Monacu se je podal v Kanado, kjer je prevzel Montreal, čigar trener je še danes.

Thierry Henry je prepričan v uspeh Barcelone proti Chelseaju. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Henry je sicer prava nogometna legenda, kot trener pa se mora še dokazati, a podobna je bila pred leti tudi situacija z Luisom Enriquejem, ki je veljal za nogometno ikono, kot trener pa je imel za seboj precej neuspešno epizodo pri Romi, blestel pa ni niti na klopi Celte. Toda Barcelona mu je ponudila priložnost, katero je pograbil odprtih rok. Ali bo takšna tudi zgodba Henryja?

Za razliko od francoskih medijev pa se v Španiji ime legendarnega Francoza ne nahaja na vrhu seznama možnih zamenjav za Setiena. To mesto namreč trdno drži nekdanji strateg Tottenhama, Mauricio Pochettino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice